Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioan Suciu

14 Februarie 2021
Vizualizari: 188
Comentează add

Românii dar si cetatenii straini care intră în țară, din țările aflate în zona galbenă, trebuie să respecte noi reguli.

Aglomerație la frontiera Nădlac 2

ioan-suciu

Aglomerație la frontiera Nădlac, unde lumea asteapta pentru declaratii intre o ora si o ora si jumatate la un rand consistent, la minus sapte grade Celsius, unde nu se respecta regulile de distantare sociala, 14 februarie 2021. Foto: Ioan Suciu. 

Se înregistrează timpi de asteptare ridicati pentru controlul documentelor de calatorie la intrarea in tara prin punctele de control si trecere a frontierei existente pe raza judetului Arad la granita cu Ungaria.

La Nadlac II pe autostrada A1 se asteapta pentru intrarea in tara circa 50 de minute, in timp ce la Nadlac I pe DN 7 situatia pare a fi mai buna; aici se asteapta doar 20 de minute.

Peste acesti timpi de asteptare se aduga declaratiile care trebuiesc date  in fata reprezentantilor DSP.

Lumea asteapta pentru declaratii intre o ora si o ora si jumatate la un rand consistent, la minus sapte grade Celsius, unde nu se respecta regulile de distantare sociala.

Oamenii sunt  foarte nemultumiti de conditiile existente. Multi dintre acestia nici nu au stiut de noile conditii pentru a intra in Romania.

Românii dar si cetatenii straini care intră în țară, din țările aflate în zona galbenă, trebuie să respecte noi reguli. 

Toți vor  intra în carantină, însă numărul de zile de izolare depinde de prezența testului PCR. Ei vor fi nevoiți să prezinte un certificat de test negativ la coronavirus și vor intra în carantină pentru 10 zile. Cei care nu prezintă un test negativ la intrarea în țară vor sta în carantină 14 zile.

Excepție de la regulă o fac câteva categorii de angajați, cum ar fi îngrijitoarele bătrânilor din Austria sau Germania. Acestea scapă de carantină dacă prezintă, la vamă, contractul de muncă al angajatorului dintr-o țară UE.

Totodată, persoanele care au fost vaccinate cu a doua doză de cel puțin 10 zile sau cele care au avut COVID-19 în ultimele 90 de zile, nu trebuie să facă testul. Exceptați sunt și copiii până la 3 ani, piloții și șoferii camioanelor de transport marfă.


Etichete (ii)aglomeratienadlac

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live