Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA (R) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Marchiş, Maramureş

12 Ianuarie 2020
Vizualizari: 473
Comentează add

Salvamontiştii le recomandă schiorilor să-şi adapteze viteza în funcţie de nivelul de pregătire şi să păstreze distanţa faţă de ceilalte persoane aflate pe pârtie.

Aglomeraţie de turişti pe pârtiile din Maramureş

adrian-marchis-maramures

Foto: Arhivă/ Adrian Marchis.

Pe pârtiile din Maramureş se anunţă şi astăzi aglomeraţie de turişti, printre care şi mulţi începători care de cele mai multe ori nu respectă noţiunile de bază şi nici sfaturile celor experimentaţi.

La Borşa, în aceste zile au avut loc mai multe accidente pe pârtii, i-a spus corespondentului nostru Adrian Marchiş salmontistul Nicoară Andreica:


Nicoară Andreica: Abia a început sezonul de schi şi ne-am confruntat până în prezent cu multe accidente, între care unul foarte grav: fractură de șold, o fetiță de 14 ani din județul Tulcea pe pârtia de la Prislop.


Reporter: Cum se explică acest mare număr de accidente?


Nicoară Andreica: Fluxul mare de turişti anul acesta, care ne-a luat pur și simplu cu asalt ambele pârtii; zăpada mică, pârtiile încă nu sunt practicabile 100%, începători foarte mulți..


Reporter: Şi probabil că nu respectă nici noţiunile cele mai elementar.


Nicoară Andreica: Nu repectă nici regulile elementare, recomandările noastre uneori: prudenţă, viteză mică, şi ajungem, din păcate, la ceea ce aţi văzut aici.


Realizator: Salvamontiştii le recomandă schiorilor să-şi adapteze viteza în funcţie de nivelul de pregătire şi să păstreze distanţa faţă de ceilalte persoane aflate pe pârtie.


Etichete pârtiischischiatmaramuresturistiborsasalvamontistiaccidente

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live