Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Septembrie 2018
Vizualizari: 507
Comentează add

Deşi anul acesta au fost introduse 37 de molecule noi pe lista medicamentelor compensate, totuşi medicamentele rămân o problemă în România.

Agenţia Naţională a Medicamentelor va fi reorganizată

radiojurnal

 

Agenţia Naţională a Medicamentelor şi Dizpozitivelor Medicale va fi reorganizată, iar proiectul în baza căruia se va face acest lucru se află în circuitul de avizare la Ministerul Sănătăţii.

Reorganizarea ar trebui să corecteze o serie de neajunsuri cu care se confruntă în prezent instituţia, între care şi lipsa acută de personal. Deşi anul acesta au fost introduse 37 de molecule noi pe lista medicamentelor compensate, totuşi medicamentele rămân o problemă în România.

"Medicamentul este încă o problemă  în România. Eu spun că s-au făcut şi paşi înainte. Anul acesta am introdus 37 de molecule noi, molecule care au salvat multe vieţi. Din păcate, procesul este greoi, este lung, pentru că nu avem suficiente reglementări. Întotdeauna se vorbeşte despre presiunile industriei farma, despre presiuni ale asociaţiei de pacienţi, dar, până la urmă, este, din punctul meu de vedere, doar presiunea pacientului român. Pacientul român are dreptul, ca şi toţi pacienţii Uniunii Europene, de a beneficia de cele mai bune tratamente. Dacă statul român nu poate să-i asigure, atunci măcar să-l informeze. Deci, avem nevoie de un pacient român, în primul rând, informat", a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. 

Sorina Pintea a mai spus că după mai bine de trei ani, recent, s-a fcut o corecţie de preţuri, iar o listă a medicamentelor strategice va fi publicată pe site-ul Ministerului Sănătăţii, spre dezbatere publică.


Etichete Ministrul SănătăţiiSorina Pinteamedicamentesubvenţiecompensatemedici de familie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live