Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

5 August 2021
Vizualizari: 241
Comentează add

Semnal de alarmă cu privire la apariţia unui nou fel de consum de substanţe psihoactive în zona de sud a litoralului românesc.

Agenţia Naţională Antidrog trage un semnal de alarmă

florin-lepadatu

Arhivă Foto: Sorin Cealera

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI -  Agenţia Naţională Antidrog trage un semnal de alarmă cu privire la apariţia unui nou tipar de consum de substanţe psihoactive în zona de sud a litoralului românesc.

La petrecerile organizate de regulă pe plajă, adolescenţii şi tinerii inhalează protoxid de azot, din baloane umflate cu ajutorul unui sifon, ce are încorporat un cartuş ce degajă această substanţă.

Protoxidul de azot, cunoscut şi sub numele de gaz ilariant, este un sedativ fără culoare şi fără miros, care se foloseşte în domeniul medical, în combinaţie cu alte substanţe, în special ca anestezic, dar şi în domeniul alimentar, la prepararea cremelor de tip frişcă, iar inhalarea este strict interzisă, deoarce are numeroase efecte negative.

Scade timpul de reacţie a corpului uman şi poate produce transpiraţie excesivă, greaţă, vărsături, amenţeală, oboseală, halucinaţii, distorsiuni de sunet şi pierderi de memorie.

Efectele se amplifică dacă se inhalează o cantitate mare de protoxid de azot, în combinaţie cu alcoolul - mai avertizează specialiştii, citaţi de reporterul Alex Buzică. 


Etichete litoralmare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live