Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 18 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

14 August 2020
Vizualizari: 145
Comentează add

Guvernul urmează să discute în şedinţa de vineri o hotărâre privind prelungirea stării de alertă cu încă o lună, începând cu 16 august.

Agenda şedinţei de guvern de vineri

florin-lepadatu

 Foto: gov.ro.

Guvernul urmează să discute în şedinţa de vineri o hotărâre privind prelungirea stării de alertă cu încă o lună, începând cu 16 august.

Vor fi stabilite şi măsurile care vor fi aplicate în această perioadă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de coronavirus.

De asemenea, Executivul va aproba a doua rectificarea bugetară a anului, care prevede fonduri suplimentare pentru mai multe ministere.

Ministrul finanţelor, Florin Cîţu, a prezentat, joi, detalii pe această temă, inclusiv despre creşterea punctului de pensie.

Reporterul RRA Iulian Olescu, transmite:"Deficitul bugetar pentru acest an ar urma să crească de la 6,7 la 8,6% din PIB, în special din cauza scăderii veniturilor şi a creşterii cheltuielilor, determinate de situaţie asociată pandemiei COVID-19.

Ministrul finanţelor, Florin Cîţu, mai spune şi că rectificarea bugetară prevede sume suplimentare pentru investiţii, dar şi pentru domenii importante cum ar fi sănătatea, plus 5 miliarde de lei faţă de bugetul iniţial, educaţia şi transporturile.

Florin Cîţu: "Rămân prioritare sănătatea cetăţenilor şi măsurile pentru protejarea populaţiei de pandemie, ne asigurăm că anul şcolar, nu numai că începe, dar tot anul şcolar va fi desfăşurat în condiţii optime, iar pe plan economic au luat şi vom lua toate măsurile pentru a realiza toate investiţiile prevăzute în buget, am alocat sume suplimentare.

IMM Invest şi companiile mari vor continua să fie finanţate."

Bani în plus vor fi alocaţi şi pentru Ministerul Muncii, plus 9,5 miliarde faţă de bugetul iniţial, iar Florin Cîţu a anunţat că punctul de pensie va creşte cu cea mai mare valoare înregistrată până în prezent, dar nu a specificat procentul cu care acesta se va mări.

El a mai precizat că rectificarea bugetară prevede fonduri suplimentare şi pentru autorităţile locale, dar şi pentru derularea în bune condiţii a alegerilor locale şi parlamentare. "


Etichete guvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live