Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ. OMUL CU CHITARA (R) Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

27 Mai 2021
Vizualizari: 376
Comentează add

Guvernul discută un proiect de ordonanță de urgență care completează măsurile de sprijin pentru salariații și angajatorii care au fost afectați de pandemie.

Agenda ședinței de guvern

petruta-obrejan

   Foto arhivă

Astăzi, Guvernul discută, în ședința care începe la ora 17:00, un proiect de ordonanță de urgență care completează măsurile de sprijin pentru salariații și angajatorii care au fost afectați de pandemie. 
 
Aproximativ 5.000 de persoane, reprezentând anumite categorii profesionale afectate de pandemie, ar putea beneficia la cerere, potrivit acestui proiect de ordonanță de urgență ce va fi discutat astăzi de Guvern în primă lectură, de indemnizația de 41,5 % din câștigul salarial mediu brut.
 
Potrivit notei de fundamentare, acordarea acestei indemnizații se va face până la 30 iunie. Se apreciază că pentru anumite categorii de persoane active economic, cum ar fi artiștii, deși domeniile de activitate acum nu mai sunt supuse restricțiilor severe, există în continuare o serie de limitări determinate de măsurile de protecție sanitară sau de numărul de participanți la evenimentele culturale și, în aceste condiții, veniturile acestor categorii devin insuficiente pentru asigurarea traiului zilnic personal sau al membrilor familiilor acestora.
 
Tot astăzi Executivul va aproba, prin proiect de lege, domeniile în care va putea emite ordonanțe pe perioada vacanței parlamentare. Astfel, actualul Cabinet poate fi împuternicit să emită ordonanțe în domenii care nu fac obiectul legilor organice.
 
În atenția miniștrilor se va afla și modificarea Legii privind organizarea și funcționarea Poliției Române, dar și un proiect de hotărâre privind adoptarea strategiei naționale pentru prevenirea și combaterea violenței sexuale.
 
Tot astăzi, în ședință vor fi adoptate și o serie de hotărâri referitoare la eliberări sau numiri de prefecţi și subprefecți și va fi recunoscută totodată, ca fiind de utilitate publică, Asociația SOS Satele Copiilor România.
 
 

Etichete sedinta de guvernmasuri de sprijinsalariati afectati de pandemie(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live