Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Iulie 2020
Vizualizari: 175
Comentează add

Agenda ședinței de guvern

radiojurnal

 Foto: gov.ro.

Şedinţă de guvern în desfăşurare, la Palatul Victoria. Membrii cabinetului au în atenție, între altele, ajutoare pentru cei afectaţi de inundațiile din ultima perioadă și adoptarea modificărilor la programul "Prima Casă". Petruța Obrejan are detalii.

Reporter: Programul guvernamental "Prima Casă", pornit în 2009, se va transforma în "Noua Casă", iar schimbările preconizate vor facilita accesul persoanelor fizice la achiziția unei locuințe.

Astfel, pentru cumpărarea unei locuințe noi creditul ce va fi acordat unui beneficiar ar fi în valoare maximă de 100.000 de euro, iar statul va garanta în proporție de 60% din valoarea creditului.

Dacă se va opta pentru alte categorii de locuințe, valoarea maximă a creditului va fi doar de 70.000 de euro cu o garanție din partea statului de 50%.

Ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu, a solicitat astăzi introducerea pe ordinea de zi suplimentară a unui program prin care vor fi acordate garanții de stat pentru finanțările de tip leasing, prin care întreprinderile mici și mijlocii vor putea achiziționa prin intermediul finanțatorilor bunuri mobile, noi sau second hand, garantate de stat.

Programul va fi unul multianual și este destinat acelor societăți care au un număr de peste 250 de angajați.

Tot astăzi guvernul va aproba sprijin financiar pentru 1.211 obiective din 23 de județe afectate de inundații.

(PH)

 


Etichete guvernsedinta de guvernprima casanoua casa(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live