Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 14 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

10 Iunie 2019
Vizualizari: 288
Comentează add

Agenda săptămânii la Parlament este dominată de o serie de acţiuni determinate de votul alegerilor europarlamentare.

Agenda săptămânii la Parlament

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Agenda săptămânii la Parlament este dominată de o serie de acţiuni determinate de votul alegerilor europarlamentare.

Astfel, ministrul de externe Teodor Meleşcanu este invitat marţi la Ora Guvernului, şi tot marţi, Senatul dezbate o moţiune simplă împotriva acestuia.

Reporter Alina Stănuţă: "Mâine după amiază, la Camera Deputaţilor este programată Ora Guvernului, la care este aşteptat ministrul de externe Teodor Meleşcanu la invitaţia PNL şi USR.

Dezbaterile politice au ca temă problemele apărute la votul din diaspora, la alegerile din 26 mai.

Şi la Senat, moţiunea simplă depusă de opoziţie are aceeaşi temă.

Ea va fi dezbătută tot marţi după amiază.

PNL, USR şi parlamentari PMP cer demisia ministrului de externe, Teodor Meleşcanu, pentru gestionarea defectuoasă a votului la alegerile europarlamentare şi referendum în străinătate.

Pe de altă parte, conducerea Parlamentului se va reuni săptămâna aceasta pentru a decide înfiinţarea unei comisii de cod electoral, convenită în cadrul şedinţei coaliţiei de guvernare.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, explica faptul că membrii comisiei trebuie să elaboreze un proiect de lege care să permită tuturor cetăţenilor să îşi exprime eficient dreptul la vot.

Călin Popescu-Tăriceanu: "Vom invita Autoritatea Electorală Permanentă care am văzut că deja a enunţat câteva soluţii şi anume cea pe care am propus-o, votul anticipat prelungit, votul electronic sau votul prin corespondenţă.

Vom invita Ministerul de Externe şi Ministerul de Interne pentru a găsi cea mai potrivită soluţie, astfel încât pe viitor aceste aglomeraţii şi să fie complet evitate."

În acelaşi timp, opoziţia încearcă în aceste zile să strângă voturile necesare pentru reuşita unei moţiuni de cenzură care să îndepărteze PSD - ALDE de la guvernare.

Opoziţia mai are nevoie de aproximativ 30 de voturi, iar textul este în curs de finalizare.

Senatorul PNL ,Alina Gorghiu arăta că celelalte partide din opoziţie au dat asigurări că vor susţine moţiunea de cenzură. 

Alina Gorghiu: "Salut disponibilitatea tuturor celor care au, din Parlamentul României, prin votul lor cu dorinţa să demită guvernul prin moţiunea de cenzură şi îi asigur pe cei care se cramponează de putere, alături de doamna Dăncilă, că această rămânere a dumnealor la guvernare, neînţelegând să îşi dea demisia îi transformă într-un partid irelevant pe scena politică."

Moţiunea de cenzură a opoziţiei ar putea fi depusă marţi la conducerea legislativului.


Etichete Parlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live