Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

26 Iunie 2020
Vizualizari: 902
Comentează add

Parlamentul ar putea lua în dezbatere, săptămâna viitoare, proiectul de lege adoptat de guvern prin care se propune ca alegerile locale să aibă loc pe 27 septembrie.

Agenda Parlamentului de săptămâna viitoare

alina-stanuta

Foto cdep.ro

Guvernul propune, printr-un proiect de lege care va fi trimis parlamentului, ca alegerile locale să aibă loc pe 27 septembrie.

Parlamentul ar putea lua în dezbatere, săptămâna viitoare, proiectul de lege adoptat de guvern prin care se propune ca alegerile locale să aibă loc pe 27 septembrie.

Premierul Ludovic Orban declara că va fi o campanie fără adunări publice sau mitinguri electorale și cu respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19. Campania electorală se va concentra în mediul online, iar măsurile de protecție vor fi respectate și în organizarea secțiilor de vot.


În ultimele două zile de lucru ale actualei sesiuni parlamentare ordinare senatorii și deputații se vor reuni și în ședință de plen comună pentru a numi membri la Curtea de Conturi și Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Audierile candidaților vor avea loc luni, când este programată la Senat și audierea ministrului finanțelor, Florin Cîțu, la comisiile reunite pentru buget și economică.


Pe ordinea de zi a ședinței comune ar urma să se regăsească și Strategia Națională de Apărare a Ţării.


Pe de altă parte, este posibil ca parlamentul să se reunească în sesiune extraordinară. Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, spunea că guvernul va trebui să propună un proiect de lege care să reglementeze clar condițiile de carantinare, izolare și internare, precizând că parlamentul va lucra pentru perioada verii în sesiune extraordinară.

(RS)


Etichete Agenda Parlamentului(RS)guverncoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live