Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

6 Decembrie 2021
Vizualizari: 516
Comentează add

Agenda parlamentului.

Agenda parlamentului

florin-lepadatu

    foto arhivă

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - La Parlament este anunţată, pentru astăzi la prânz, o şedinţă solemnă pentru a marca 30 de ani de la adoptarea Constituţiei.

Şedinţa comună deschide săptămâna de lucru a legislativului, care are pe agendă proiecte importante şi urgente, precum rectificarea bugetară şi introducerea obligativităţii certificatului COVID.

Detalii în relatarea semnată de Petruţa Dinu: ”La şedinţa comună solemnă de astăzi a parlamentului pentru aniversarea a 30 de ani de la adoptarea Constituţiei vor lua cuvântul preşedintele României, şefii celor două camere legislative, precum şi reprezentanţii grupurilor parlamentare, potrivit unui memorandum al conducerii parlamentului. De asemenea, în şedinţa programată pentru ora 13:00 va rosti o alocuţiune şi preşedintele Curţii Constituţionale. Adoptată în anul 1991, revizuită în anul 2003, Constituţia în vigoare este şi în atenţia actualei coaliţii de guvernare. Liderii UDMR insistă cu modificarea legii fundamentale şi cred că noua majoritate creată în parlament poate susţine un desiderat atât de ambiţios ca introducerea Republicii Parlamentare.
Aşteptăm, de asemenea, ca deputaţii să reia dezbaterile în comisiile de specialitate asupra proiectului de lege, care impune obligativitatea certificatului verde la locul de muncă atât la stat, cât şi la privat. Respins în octombrie de Senat, proiectul se află pe ordinea de zi a şedinţelor plenare ale Camerei Deputaţilor sub rezerva depunerii raportului final.
La Senat, Comisia de buget are pe ordinea de zi a şedinţei de marţi, 7 decembrie, adoptarea unor măsuri, cuprinse într-un proiect al USR, menite să răspundă creşterilor de preţuri la energia electrică şi gaze naturale, printre care scăderea cotei TVA la 5% pe o perioadă de 6 luni şi abrogarea accizei aplicate energiei electrice.
Pe agenda parlamentului ar trebui să ajungă pentru dezbatere şi ultima rectificare bugetară aprobată de guvernul condus de Nicolae Ciucă, prin care au fost alocaţi bani, între altele, pentru plata pensiilor şi a salariilor din sistemul bugetar.”

 

Etichete parlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live