Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

23 Septembrie 2022
Vizualizari: 782
Comentează add

Agenda parlamentară de săptămâna viitoare.

Agenda parlamentară de săptămâna viitoare

florin-lepadatu

  Foto: cdep.ro

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Ordonanța de urgență privind plafonarea prețurilor la energie este pe agenda de lucru a senatorilor.

Documentul ar putea fi modificat, în condițiile în care au fost depuse deja mai multe amendamente.

Iar în Comisia specială pentru noile legi ale justiției luni este așteptat raportul asupra proiectului de lege privind organizarea judiciară.

Petruţa Dinu prezintă agenda parlamentară de săptămâna viitoare: ”Ordonanța de urgență privind plafonarea prețurilor la energie se află la comisiile de specialitate ale Senatului, ca primă cameră sesizată. Documentul ar urma să fie amendat pentru extinderea categoriilor de beneficiari de prețuri plafonate, între care companiile de apă și de transport, instituțiile de cult și fabricile de medicamente generice, după cum anunță liderul PSD, Marcel Ciolacu. Şi tot la Parlament, membrii Comisiei speciale pentru legile justiției vor relua dezbaterile la proiectul privind statutul judecătorilor şi procurorilor. Luni este programat și votul pentru raport la proiectul privind organizarea judiciară, care ar urma să intre mai apoi în plenul Camerei, unde proiectul legii de organizare a CSM a fost deja adoptat. Deși dezbaterile din Comisia specială sunt mai mult tehnice, există discuții în contradictoriu între opoziție și putere pe tema necesității unui aviz din partea Comisiei de la Veneția. USR solicită amânarea votului până la momentul primirii acestui aviz, în timp ce ministrul justiției, Cătălin Predoiu, spune că adoptarea rapidă a pachetului de legi pe justiție reprezintă obiectivul care va permite ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare în cazul României.”


Etichete parlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live