Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

30 Iunie 2020
Vizualizari: 97
Comentează add

Sesiunea ordinară se încheie astăzi, la Parlament, cu o ședință comună.

Agendă parlamentară

alina-stanuta

Foto Arhivă/ Agerpres

Sesiunea ordinară se încheie astăzi, la Parlament, cu o ședință comună.

Partidele care au cei mai mulţi senatori şi deputaţi doresc înființarea unor comisii de anchetă a achizițiilor din timpul stării de urgență și pentru verificarea condițiilor în care au plecat muncitorii sezonieri români în străinătate.

Pe ordinea de zi a plenului celor două camere este și Strategia națională de apărare a țării.

Alina Stănuţă, cu detalii despre agenda parlamentară de astăzi.

Reporter: Strategia Națională de Apărare a țării pentru perioada 2020 - 2024 a fost avizată în ședința CSAT din luna mai. Președintele Klaus Iohannis declara atunci că proiectul are la bază conceptul unei Românii normale, al unei țări care, prin instituții democratice puternice, își protejează și apără toți cetățenii. El sublinia că strategia a fost elaborată în contextul unei pandemii care a afectat toate statele lumii şi a declanșat o criză economică profundă. Parteneriatul Strategic cu SUA, apartenența la NATO și la Uniunea Europeană sunt reafirmați ca piloni ai politicii noastre externe și de securitate, mai spunea președintele Klaus Iohannis.

Pe ordinea de zi a ședinței comune se mai află proiectul pentru înființarea comisiei parlamentare de anchetă privind achizițiile și gestionarea stării de urgență. Propunerea aparține PSD, care vrea să verifice toate achizițiile de materiale sanitare realizate de guvern în perioada crizei coronavirusului. O altă comisie de anchetă parlamentară vizează investigarea eventualelor nereguli şi fraude semnalate în spațiul public cu ocazia deplasării muncitorilor sezonieri români la cules de sparanghel. Propunerea aparține opoziției și vizează stabilirea responsabilităților cu privire la încălcarea regulilor impuse de ordonanțele militare și mecanismul prin care mii de români au putut fi transportaţi din localitățile de origine, unele aflate în carantină, sub supraveghere militară, către aeroportul din Cluj-Napoca.


Etichete (ii)agendaparlamentara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live