Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

25 Mai 2020
Vizualizari: 215
Comentează add

Agenda parlamentului din această săptămână

Agenda parlamentară

florin-lepadatu

  Foto: cdep.ro

Doi dintre miniștrii guvernului Orban trebuie să treacă săptămâna aceasta în parlament testul moțiunilor simple.

Este vorba despre miniștrii de interne și educației, Marcel Vela și Monica Anisie.

Ei trebuie să prezinte în fața senatorilor și deputaților măsurile luate în domeniile pe care le gestionează.

Amalia Bojescu are detalii despre cele două moțiunii, dar și despre alte subiecte de pe agenda legislativului din săptămâna aceasta:"În moțiunea simplă împotriva ministrului educaţiei, Monica Anisie, parlamentari de la PSD, ALDE şi PRO România cer demisia acestuia, pe care îl acuză de lipsă de viziune și de strategie în gestionarea domeniului.

La Senat, ministrul de interne, Marcel Vela, este criticat în moţiunea depusă de PSD cu privire la ordonanțele militare emise prin care s-au luat decizii contradictorii.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, spune că aceste acțiuni reprezintă un semnal de alarmă în privința activității membrilor cabinetului Orban.

Lucian Romașcanu: "Având în vedere că exercițiul democratic nu funcționează până la capăt în România, iar Guvernul nu ia măsuri împotriva miniștrilor sancționați, moțiunile simple au rolul de a-i atenționa pe guvernanți că nu își fac treaba așa cum trebuie."

Tot la Senat, intră pentru vot decizional proiectul de lege care obligă Ministerul Educației să asigure elevilor care primesc bursă socială dispozitive electronice pentru desfășurarea online a procesului educațional.

Inițiativa, care aparține PSD, are și susținerea USR, pentru că, spune deputatul Cristina Iurişniţi, educația nu are culoare politică.

Cristina Iurişniţi:"Dacă, în ultimii nouă ani de zile, Guvernul ne-ar fi luat în serios pe Legea Educației, în momentul de față şcolile ar fi fost dotate, inclusiv catalogul online care încă nu există, pentru a permite astfel accesul profesorilor şi al elevilor la instrumente digitale."

Parlamentarii din Comisia specială de anchetă vor analiza posibile nereguli în deplasarea muncitorilor sezonieri în Germania.

Solicitarea a venit din partea liderilor PSD, ALDE și PRO România, iar liberalii critică demersul, pe motiv că cei doi miniștri responsabili, de externe și al muncii, au răspuns deja întrebărilor parlamentarilor."


Etichete parlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live