Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

9 Decembrie 2019
Vizualizari: 1139
Comentează add

În atenţia deputaţilor va fi propunerea legislativă pentru abrogarea pensiilor speciale, iar Senatul se va ocupa de moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului finanţelor.

Agenda parlamentară

florin-lepadatu

 Foto cdep.ro

În atenţia deputaţilor va fi propunerea legislativă pentru abrogarea pensiilor speciale, iar Senatul se va ocupa de moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului finanţelor, Florin Cîţu. 

Reporter Cătălin Purcaru: "Propunerea legislativă pentru abrogarea unor categorii de pensii speciale se va afla în dezbaterea deputaţilor din Comisia pentru muncă.

Uniunea Salvaţi România, iniţiatoarea proiectului, propune două excepţii, în cazul militarilor şi magistraţilor, prin menţinerea sistemului de calcul actual, dar plafonarea pensiei speciale la maxim valoarea salariului de bază brut lunar din ultima lună de activitate înainte de data pensionării.

Tot în calitate de for decizional, plenul Camerei Deputaţilor urmează să se pronunţe şi asupra modificărilor la Legea adopţiei.

Măsurile pentru stimularea adopţiei au primit raport favorabil în Comisia de specialitate.

Deputatul USR, Iulian Bulai, a arătat că în România există peste 2.000 de copii declaraţii greu adoptabili, respinşi deja de cinci ori de către potenţialii adoptatori din ţară.

Iulian Bulai: "Singura lor şansă la o familie ar fi să fie adoptaţi de către cetăţeni străini şi, am spus noi, cu anumite limitări geografice, cetăţeni aparţinând statelor semnatare ale Convenţiei de la Haga."

Fostul ministru al muncii, Olguţa Vasilescu, a afirmat că nu susţine adopţiile internaţionale şi a explicat că în România se realizează monitorizări o dată la trei luni, iar acest lucru ar fi mai greu în afara ţării.

Olguţa Vasilescu: "Având în vedere faptul că această lege vine să aducă îmbunătăţiri, în sensul că familiile adoptatoare primesc şi nişte stimulente financiare, este clar că nu va mai fi necesară o formulă de adopţie internaţională, aşa cum şi-o doreau cei de la USR."

Senatorii vor dezbate şi se vor pronunţa prin vot asupra primei moţiuni simple la adresa unui membru al cabinetului Orban.

PSD a iniţiat demersul împotriva ministrului de finanţe, Florin Cîţu, despre care spune că declaraţiile publice pe care le-a făcut au avut repercusiuni, între care scăderea leului în raport cu euro şi dolarul american.

Senatorii urmează să se pronunţe şi asupra proiectului legislativ aflat în procedură de urgenţă privind continuarea dezvoltării capabilităţii operaţionale aeriene în cadrul Programului Avion Multirol al Forţelor Aeriene.

Proiectul prevede achiziţionarea a încă a cinci aeronave F-16 din Portugalia, care vor avea aceeaşi configuraţie cu cele 12 aflate deja în dotarea Forţelor Aeriene Române şi a unui pachet de bunuri şi servicii care include modernizarea tuturor avioanelor F-16 ale Armatei României la o configuraţie superioară."


Etichete Parlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live