Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Marţi, 02 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Iunie 2018
Vizualizari: 986
Comentează add

Modificările aduse codului de procedură penală şi indemnizaţiile speciale pentru aleşii locali, prevăzute în noul cod administrativ - intră în dezbaterea plenului Senatului.

Agenda parlamentară

radiojurnal

 Parlament. Foto: Agerpres.

Agendă parlamentară încărcată şi în această săptămână.

Modificările aduse codului de procedură penală şi indemnizaţiile speciale pentru aleşii locali, prevăzute în noul cod administrativ - intră astăzi în dezbaterea plenului Senatului, în calitate de primă cameră sesizată. Cu detalii despre ordinea de zi a celor două Camere, Angela Matei.

Reporter: Deputaţii încep săptămâna cu o dezbatere la care este invitat ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu.

Grupul parlamentar PMP este cel care a solicitat prezenţa sa în cadrul Orei Guvernului în legătură cu problemele actuale din politica externă a României.

La Senat începe dezbaterea în plen a noului Cod administrativ. Raportul întocmit de comisia specială modifică regimul incompatibilităţilor pentru aleşii locali şi le dă dreptul la o aşa-numită pensie specială.

Este vorba despre o indemnizaţie lunară care se acordă la finalul mandatului celor care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare.

Cuantumul acesteia se calculează în funcţie de durata mandatului şi suma lunară aflată în plată.

Beneficiari pot fi primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene, cu condiţia să nu fi fost condamnaţi definitiv pentru comiterea, în aceasta calitate, a unei infracţiuni de corupţie.

Tot la Senat urmează să intre în dezbatere, în calitate de primă Cameră sesizată, proiectul de modificare a Codului de Procedură Penală.

Potrivit raportului întocmit de comisia specială, sentinţa de achitare dispusă de prima instanţă se poate modifica doar dacă se aduc probe noi, dezvăluirile în timpul urmăririi penale referioare la faptele şi persoanele vizate sunt interzise, iar arestarea preventivă se poate face doar dacă există probe şi indicii temeinice.

 


Etichete agenda parlamentarăcodul de procedura penalaindemnizatii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live