Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

23 Aprilie 2018
Vizualizari: 275
Comentează add

Un proiect de lege important care ajunge luni la Camera Deputaţilor este cel care stabileşte măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate.

Agenda parlamentară

florin-lepadatu

 

Un proiect de lege important care ajunge luni la Camera Deputaţilor este cel care stabileşte măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate.

Camera are rol decizional în acest caz, însă numai după ce Comisia juridică va finaliza raportul.

Tot luni ar urma să înceapă reexaminarea proiectului privind finanţarea partidelor, invalidat de Curtea Constituţională.

Iulia Gherman are detalii: "La Camera Deputaţilor se aşteaptă astăzi reluarea dezbaterilor din Conmisia juridică asupra proiectului de lege privind măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate.

Până acum, membrii comisiei au decis că persoanele recidiviste şi cele condamnate pentru infracţiuni săvârşite cu violenţă sau pentru corupţie nu vor putea să îşi execute pedeapsa cu închisoarea acasă sau în week-end-uri, în locuri special amenajate.

Totodată, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor este programată reexaminarea Legii privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale.

Documentul legislativ adoptat anul trecut de parlament a fost declzarat neconstituţional, pe baza unei sesizări formulate de PNL, USR şi PMP, care atrag atenţia că forma votată iniţial de legislativ permite, între altele, formaţiunilor politice să păstreze sumele de bani primite ilegal în campanie.

Şi Senatul are astăzi pe ordinea de zi a plenului o lege pentru care judecătorii CCR au acceptat obiecţiile de neconstituţionalitate ridicate de preşedintele Klaus Iohannis.

Documentul prevede suspendarea din funcţie a funcţionarului public pe perioada cercetării disciplinare."


Etichete Parlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live