Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Joi, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

12 Martie 2018
Vizualizari: 454
Comentează add

Comisiile economice şi de buget de la Senat încep săptămâna aceasta dezbaterile referitoare la înfiinţarea Fondului suveran de dezvoltare şi investiţii.

Agenda parlamentară

florin-lepadatu

 

Comisiile economice şi de buget de la Senat încep săptămâna aceasta dezbaterile referitoare la înfiinţarea Fondului suveran de dezvoltare şi investiţii, un instrument prin care guvernul şi-a propus să finanţeze proiectele strategice.

În atenţia deputaţilor se află o serie de măsuri sociale pentru militari, iar Comisia SRI continuă audierile amânate de săptâmăna trecută.

Angela Matei cu o prefaţă a săptămânii parlamentare: "La Camera Deputaţilor ajunge la vot în plen proiectul prin care se propune subvenţionarea creditelor pentru case pentru cadrele militare din armată, servicii secrete şi Ministerul de Interne.

Astfel, cei aflaţi la prima numire în funcţie, sau cei nevoiţi să se mute în altă localitate în interes de serviciu vor putea beneficia de plata ratelor în cuantum de până la 50% din salariul de bază.

For decizional pentru această propunere legislativă este însă Senatul.

După mai multe amânări, senatorii din comisiile economică şi de buget încep dezbaterea proiectului de lege  privind înfiinţarea Fondului suveran de dezvoltare şi investiţii.

Eugen Teodorovici a precizat că Ministerul Finanţelor a finalizat discuţiile cu specialiştii Eurostat, iar actul normativ va trece de cele două camere ale parlamentului în actuala sesiune a legislativului.

Fondul suveran este gândit ca un instrument de finanţare pentru proiecte strategice de dezvoltare a unor domenii cheie, precum infrastructură sau agricultură, însă fără impact asupra deficitului bugetar.

Tot săptămâna aceasta, pe agenda senatorilor din comisiile de specialitate se află şi propunerea de modificare a legii leasingului.

Potrivit proiectului, cetăţenii care au luat bunuri în leasing, un autoturism, de exemplu, le vor putea returna firmei după neplata a două rate, achitând doar restanţe şi penalităţi de maximum 50% din aceste sume.

Şi Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI continuă audierile.

Este aşteptat fostul prim adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, a cărui audiere a fost amânată cu o săptămână din motive medicale."


Etichete Parlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live