Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

18 Februarie 2019
Vizualizari: 732
Comentează add

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, va participa astăzi, la Consliul Afaceri Externe de la Bruxelles

Agenda lucrarilor Consiliului Afaceri Externe al UE

carmen-gavrila

 

Pe agenda reuniunii este şi o evaluare în detaliu a situaţiei din Ucraina, inclusiv în contextul alegerilor prezidenţiale şi parlamentare care vor avea loc anul acesta la finalul lui martie şi în toamnă. Miniştrii de externe vor analiza şi stadiul reformelor interne şi situaţia de securitate din Ucraina.

De asemenea, miniştrii vor discuta despre Siria, mai ales ca luna viitoare va avea loc la Bruxelles a treia conferinăţ europeană privind viitorul Siriei. Trebuie spus că România susţine implicare Uniunii în eforturile de reconstrucţie în Siria înainte să fie finalizat procesul politic prin care sirienii vor decide ce fel de guvernare să aibă ţara, asta în condiţiile în care unele state membre vor ca Ununea să stea de o parte până va fi clarificată situaţia politică în Siria, mai ales că acum contextul de securitate se complică din cazua retragerii americane din zonă- decisă de preşedintele Donald Trump.

Miniştrii vor analiza şi ultimele evoluţii în criza politică din Venezuela şi rezultatele primei reuniuni a Grupului internaţional de contact pentru Venezuela. 

Este prevazut ca reuniunea să se încheie cu o serie de decizii şi concluzii inclusiv în ceea ce priveşte situaţia din Yemen. Diplomaţia în domeniul schimbărilor climatice, dar şi priorităţile pe acest an ale UE în cadrul ONU în matrie de drepturile omului.

Marţi, la Consiliul Afaceri Generale, prezidat de ministrul pentru afaceri europene, George Ciamba, miniştrii din statele membre vor pregăti agenda pentru Consiliul European din 21 şi 22 martie. 


Etichete UcrainaSiriaConsiliul Afaceri GeneraleGeorge CiambaDonald TrumpTeodor MelescanuVenezuelaYemen

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live