Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 06 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

18 Februarie 2021
Vizualizari: 173
Comentează add

Valoarea punctului de pensie va rămâne neschimbată anul acesta şi anume 1.442 de lei.

Agenda executivului

florin-lepadatu

Foto arhivă

Miniştrii se vor reuni astăzi în şedinţa săptămânală la Palatul Victoria, începând cu ora 16:00.

Pe agenda discuţiilor sunt mai multe subiecte, între care valoarea punctului de pensie, eliminarea gratuităţii pentru transportul pe calea ferată a studenţilor sau soarta voucherelor de vacanţă.


Reporter:  Petruța Obrejan - Valoarea punctului de pensie va rămâne neschimbată anul acesta şi anume 1.442 de lei.

O majorare a acestuia ar urma să aibă loc la 1 ianuarie 2022.

De altfel, premierul Florin Cîţu spunea că prin acest proiect de ordonanţă de urgenţă se aduc corecţii asupra momentului în care majorarea punctului de pensie se poate face în mod realist şi anume 1 ianuarie, aşa cum a fost mult timp, şi nu în luna septembrie, cum au procedat social-democraţii din motive electorale - mai spunea premierul.

Astăzi ar urma, prin acelaşi proiect de ordonanţă de urgenţă să fie eliminat sporul de 30% acordat angajaţilor din prefecturi pentru gestionarea crizei COVID, dar şi anularea gratuităţii pentru studenţii care folosesc transportul pe calea ferată, aceştia urmând să plătească doar 50% din valoarea biletului de călătorie.

De asemenea, premierul  Florin Cîţu mai spunea că în acest an, prin prelungirea valabilităţii voucherelor de vacanţă din 2019 şi 2020 nu vor mai fi emise în acest an alte vouchere, urmând ca din 2022 acestea să fie emise din nou.

Tot astăzi, în atenţia miniştrilor se va afla şi proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, dar şi un proiect de ordonanţă de urgenţă ce modifică Legea 200/2006 privind constituirea şi utilizarea fondului de garantare pentru plata creanţelor salariale, astfel încât salariaţii firmelor care ajung în insolvenţă să-şi poată recupera mai repede drepturile cuvenite. Practic, fondul de garantare a putea fi accesat în condiţii mult mai simple.


Etichete ministri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live