Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 Decembrie 2021
Vizualizari: 791
Comentează add

Agenda discuţiilor liderilor coaliţiei de guvernare.

Agenda discuţiilor liderilor coaliţiei de guvernare

florin-lepadatu

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Liderii coaliţiei de guvernământ s-au întâlnit luni, într-o şedinţă, pentru a discuta, între altele, şi despre proiectul bugetului de stat pentru anul viitor.

Ministrul de finanţe, social-democratul Adrian Câciu, a fost invitat să prezinte o primă variantă a bugetului pentru 2022.

Reporterul RRA, Cătălin Purcaru, are detalii: ”Construcția bugetară trebuie să se încadreze pe un deficit de 5,86% din Produsul Intern Brut, a atras atenția liderul PNL, Florin Cîțu. El a afirmat că un calendar pentru finalizarea proiectului de buget va fi propus de executiv. Social-democrații se arată sceptici în privința trecerii prin Parlament a proiectului de buget până la finalul anului. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spunea că sunt două variante luate în calcul: fie adoptarea documentului până la sărbătorile de Crăciun, fie luna viitoare, în sesiune extraordinară. În privința unei eventuale taxe de solidaritate de 1% în cazul marilor companii, Marcel Ciolacu a dat asigurări că nu va exista dubla impozitare. Un alt subiect este proiectul privind certificatul COVID necesar la locul de muncă, ministrul finanțelor Adrian Câciu fiind așteptat să prezinte impactul bugetar privind testele gratuite pentru persoanele care refuză vaccinarea în perioada când documentul este obligatoriu, așa cum prevede varianta propusă de către ministrul sănătății Alexandru Rafila. Liberalii insistă însă ca testele pentru angajați să fie acordate pentru o perioadă de 45 de zile, așa cum a fost stabilit anterior în coaliție. La finalul ședinței ar trebui să aflăm și dacă proiectul privind certificatul COVIDva fi adoptat în Parlament până la finalul anului sau tot în sesiune extraordinară, în luna ianuarie.”

 

Etichete guverncoaliție

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live