Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

21 Mai 2019
Vizualizari: 1403
Comentează add

Agenda Consiliului Afaceri Generale

amalia-bojescu

 

Viitorul cadru financiar multianual al Uniunii Europene este principalul punct pe agenda de astăzi a Consiliul Afaceri Generale.

Discuţiile se vor axa în special pe finanţarea politicii de dezvoltare şi a celei de vecinătate.

Corespondentul la Bruxelles, Amalia Bojescu, relatează:

Reporter: Președinția României și-a propus ca în timpul mandatului să facă progrese în discuțiile pe noul cadru financiar multianual, astfel încât la Consiliul European din iunie să fie prezentat un pachet de negociere, care să fie baza adoptării lui în a doua jumătate a anului - preciza ministrul delegat pentru afaceri europene George Ciamba:

George Ciamba: Avem abordări parţiale pe 11 abordări sectoriale, cred că ăsta este un lucru foarte important. Este drept că mai sunt destul de multe de închis, dar, în acelaşi timp, aceste 11 au fost cele mai importante, pentru că erau lucrurile care chiar nu puteau să aştepte, şi cred că este o contribuţie foarte importantă.

Astăzi vom avea ultima dezbatere tematică care priveşte modul cum putem avea în viitorul buget un instrument dedicat politicii externe sau relaţiilor externe al UE, cred că şi acesta este un subiect important. Urmează, bineînţeles, ca în iunie să avem o discuţie mult mai aplicată pe MFF şi în acelaşi timp cred că va fi important atunci să vedem dacă putem să veni, şi cred că o să venim, cu un  nego-box, care să poată să fie baza unui dicizii ulterioare în timpul preşedinţie finlandeze.

Reporter: Tot astăzi, miniştrii statelor membre vor începe pregătirile pentru o reuniune a Consiliului European de vară.

Pe agenda Consiliului Afaceri Generale de astăzi să afle și comunicarea Comisiei Europene privind consolidarea statului de drept în cadrul Uniunii.

În documentul lansat în aprilie se vorbește despre necesitatea unei mai bune promovări a statului de drept, a prevenirii timpurii a riscurilor și a unui răspuns eficace în cazul apariției unor astfel de probleme în Uniune.
   
 


Etichete Preşedinţia României la Consiliul UEConsiliul Afaceri Generalecadrul financiar multianual al Uniunii Europene

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live