Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Septembrie 2019
Vizualizari: 14065
Comentează add

Astăzi, în a 15-a zi a Festivalului Internaţional "George Enescu", Orchestra Filarmonicii Regale din Liège va fi condusă de dirijorul Tiberiu Soare.

Agenda celei de-a 15-a zile a Festivalului Internaţional "George Enescu"

radiojurnal

Astăzi, în a 15-a zi a Festivalului Internaţional "George Enescu", Orchestra Filarmonicii Regale din Liège va fi condusă de dirijorul Tiberiu Soare.

Între soliştii de la Ateneu, de la ora 16:30, se numără soprana italiană Anna Caterina Antonacci în opera pentru soprană şi orchestră "Vocea umană" de Poulenc.

Anna Caterina Antonacci: E un rol complicat, complex, dar este foarte interesant și provocator pentru un interpre, dă frâu liber imaginației, sentimentelor, emoțiilor care se pot oferi publicului. Ai spune că publicul este mereu luat de val și surprins, toți se pot identifica, toți găsesc ceva în comun cu sine din viața și amintirile proprii. Este o poveste actuală, atemporală: abandonul și ultima conversație cu un iubit - este un subiect semnificativ pentru toți oamenii și suscită inevitabil atenția și interesul publicului.

Orchestra Filarmonicii din Oslo va fi prezentă pe scena Sălii Palatului pentru al doilea concert dirijat de Vasily Petrenko. În program poemul simfonic "Don Juan" de  Richard Strauss şi Simfonia concertantă pentru violoncel şi orchestră opus 8 de George Enescu.

Şi tot astăzi, peste 20 de coruri vor putea ascultate în mai multe locuri din Capitală, în proiectul  intitulat "Oraşul cântă", asociat Festivalului Internaţional 'George Enescu'. Radio România este co-producător al evenimentului.


Etichete agendaenescu 2019festival

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live