Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Aura Neag, Londra

12 Iunie 2021
Vizualizari: 464
Comentează add

Decizia privind taxa globală va fi luată oficial în cadrul summitului G7, care a început ieri la Cornwall, în Marea Britanie.

Agendă ambiţioasă a Summitului G7

aura-neag-londra

FOTO: twitter.com/POTUS/.

Liderii principalelor şapte puteri economice ale lumii vor susţine propunerea preşedintelui american, Joe Biden, privind instituirea unei taxe globale de cel puţin 15% pentru corporaţiile multinaţionale, a anunţat Casa Albă.

În prezent, multe corporaţii îşi mută profiturile în ţări cu cu taxe mici, indiferent de locul în care îşi vând produsele.

Decizia privind taxa globală va fi luată oficial în cadrul summitului G7, care a început ieri la Cornwall, în Marea Britanie. 

Summitul țărilor grupului G7, a căror forță economică însumează 40% din economia globală, are o agendă ambițioasă.

În plină pandemie, președinții Statelor Unite și Franței, alături de premierii din Marea Britanie, Germania, Canada, Japonia și Italia, plus liderii Uniunii Europene, încearcă să găsească soluții la probleme colosale: procurarea de vaccinuri pentru întreaga planetă, soluții de ieșire din actuala criză economică și combaterea încălzirii globale.

Marea Britanie a anunţat că donează peste 100 de milioane de doze de vaccin anti-COVID pentru țările sărace.

Şi Statele Unite au anunțat că vor dona 500 de milioane de doze de vaccin, de care vor beneficia 100 de țări în curs de dezvoltare.

Se speră ca în cadrul summitului, liderii G7 să cadă de acord să doneze cel puțin 1 miliard de doze de vaccin, de care să beneficieze țările aflate în dificultate.

În Africa, de exemplu, doar 2% din populație a fost imunizată până acum, în vreme ce în țările bogate, vaccinarea este, în medie, de 50%. Un alt subiect greu pe agendă este salvarea planetei de încălzirea globală.

Summitul liderilor G7 nu a fost scutit de proteste, care de regulă au loc pe perioada acestor reuniuni, proteste iniţiate de organizații care se opun politicilor globale. În acest an, ele au fost însă de mici dimensiuni, în principal din cauza pandemiei și a restricțiilor încă în vigoare.

(RS)


Etichete cornwallsummit g 7casa albamarea britaniesuagermania(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live