Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

16 Iunie 2021
Vizualizari: 189
Comentează add

Subiectele aflate pe agenda şedinţei de guvern.

Agenda şedinţei de guvern

florin-lepadatu

 Foto arhivă

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Ordonanța privind transportul școlar se va afla miercuri pe agenda ședinței de guvern programată după orele prânzului.

Executivul va discuta și despre proiectul privind acordarea de protecție socială minerilor disponibilizați, dar și despre prelungirea  programelor de sănătate.

Andrei Șerban, cu detalii: "Proiectul unei ordonanțe de urgență, care se află pe masa de lucru a Guvernului, va permite decontarea transportului pentru elevii care învață în localități diferite de cele în care locuiesc și elevii care stau la internat sau în gazdă vor primi opt călătorii dus-întors pe semestrul I. În primă lectură, miniștrii vor dezbate și proiectul unei alte ordonanțe de urgență, care extinde cu opt ani perioada în care vor fi acordate măsuri de protecție socială persoanelor care își vor pierde locurile de muncă prin concedieri colective, ca urmare a închideri unor mine. Astfel, până în 2032 vor beneficia de completarea veniturilor lunare minerii din Valea Jiului și de la Compania Națională a Uraniului, precum și angajații de la Complexul Energetic Hunedoara și de la cel din Oltenia. De asemenea, un alt act normativ prelungește programele naționale de sănătate pentru anii 2017 și 2018 până la finalul lunii în care se împlinesc 60 de zile de la data intrării în vigoare a Legii bugetului pe anul 2022."

 

Etichete guvernexecutiv

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live