Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 29 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

26 Octombrie 2020
Vizualizari: 433
Comentează add

Agenda parlamentară.

Agenda parlamentară

florin-lepadatu

Foto: cdep.ro

Camera Deputaților se reunește, în această săptămână, pentru a se pronunța prin vot asupra cererii procurorilor anticorupție de încuviințare a începerii urmăririi penale în cazul deputatului Nicolae Bănicioiu, acuzat de trafic de influență și luare de mită în formă continuată.

Reporter: Alina Stănuță - "Cererea de reexaminare a legii prin care Parlamentul, și nu Guvernul, stabilește data scrutinului pentru alegerile legislative, înaintată de Președintele Klaus Iohannis, ar putea intra pe traseul legislativ în Parlament.

În documentul transmis vineri, șeful statului, Klaus Iohannis, arată că, în actualul context epidemiologic, guvernul este cel care adoptă măsurile pentru combaterea efectelor crizei sanitare, iar din această perspectivă, decizia cu privire la data organizării alegerilor parlamentare trebuie corelată cu hotărârile executivului.

Și premierul Ludovic Orban afirmă că organizarea alegerilor în data de 6 decembrie, cu respectarea măsurilor impuse de autorități, nu va duce la creșterea numărului de cazuri de infectare cu coronavirus.

Ludovic Orban: "Aceste reguli sunt reguli simple care presupun limitarea evenimentelor electorale la 20 de persoane în spațiu închis și la 50 de persoane în spațiu deschis, cu respectarea regulilor de distanțare.

Candidații și echipele de campanie au obligația să poartă măști, realizarea zilei votului este pregătită de asemenea natură încât să nu fie există riscuri suplimentare de transmitere a virusului."

În schimb, social-democrații sunt nemulțumiți de solicitarea de reexaminare trimisă de președintele Klaus Iohannis și consideră că PNL și șeful statului au folosit toate tertipurile legislative pentru a amâna intrarea în vigoare a legii prin care Parlamentul stabilește data alegerilor legislative.

Președintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc: "Preşedintele Iohannis a transmis un mesaj foarte clar: alegerilor vor avea loc în vârf de pendemie, pe 6 decembrie.

Nu îl interesează sănătatea, educația, economia, ci toată puterea.

De la început, acesta a fost singurul lor obiectiv, să aibă toată puterea.

Vor alegeri acum, cu orice preț."

Pe de altă parte, la Senat, săptămâna aceasta, intră în dezbaterea comisiilor de specialitate, pentru avize deocamdată, propunerea legislativă a deputatului independent Adrian Dohotaru, prin care alegerile parlamentare sunt amânate până în martie 2021."


Etichete parlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live