Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

1 Octombrie 2018
Vizualizari: 748
Comentează add

Agenda parlamentară

-

Foto: Arhivă.

Senatorii şi deputaţii lucrează astăzi în circumscripţiile electorale, pentru a putea participa la ceremoniile organizate cu ocazia deschiderii anului universitar.

De mâine, vor reveni la Palatul Parlamentului cu plenuri separate pe camere.

Săptămâna aceasta este de aşteptat ca la Camera Deputaţilor să fie reluată dezbaterea asupra legii privind exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră. Deja deputaţii ALDE au anunţat că vor depune amendamente. Liderul de grup al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, explică:

Varujan Vosganian: ALDE consideră că această lege nu trebuie să introducă un tratament special pentru investiţiile pe platforma maritimă, ci să se conformeze legii petrolului. Evaluările noastre arată că în această formulă, statul român câştigă mai mult de jumătate din ceea ce se obţine câştig şi cu asta aş vrea să înlătur suspiciunile că legea aceasta dezavantajează statul român.

Majoritatea parlamentară PSD-ALDE va fi supusă săptămâna aceasta unui nou tir de reproşuri venite din partea opoziţiei. PNL a depus la Camera Deputaţilor o moţiune simplă la adresa ministrului finanţelor, Eugen Teodorovici. Liberalii consideră că strategia fiscal-bugetară a guvernului reprezintă un eşec. Deputatul PNL Bodgan Huţucă spunea că ministrul de resort trebuie să îşi asume răspunderea pentru aceste rezultate.

Bodgan Huţucă: Depunem această moţiune /pentru/ că suntem în plină creştere economică şi ne îndatorăm din ce în ce mai greu pentru acoperirea cheltuielilor curente ale statului, /pentru/ că opt din zece gospodării o duc tot mai greu /din cauza/ creşterii preţurilor şi ca semnal de disperare al celor 3.000 de primari care au fost păcăliţi, înşelaţi la această rectificare bugetară.

Moţiunea simplă la Camera Deputaţilor va fi dezbătută şi votată miercuri. Tot miercuri, dar la Senat, se va supune atenţiei parlamentatilor o altă moţiune simplă împotriva ministrului transporturilor, Lucian Şova. PNL şi USR îi reproşează acestuia dezastrul din sectorul rutier şi calea ferată.

Şi tot săptămâna aceasta va începe să lucreze efectiv comisia parlamentară de anchetă pentru verificarea posibilei implicări a SPP în activitatea unor partide politice şi a unor lideri ai acestora.


Etichete agenda parlamentarăparlamentcamera deputatilorsenat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live