Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

12 Aprilie 2021
Vizualizari: 316
Comentează add

Propunerea prin care agresorii ar urma să poarte brățări electronice ajunge în dezbaterea Parlamentului și va fi discutată în Comisia Juridică la Camera Deputaților.

Agenda parlamentară

iulia-gherman

Foto: Agerpres.

Propunerea legislativă prin care agresorii ar urma să poarte brățări electronice ajunge în dezbaterea Parlamentului, va fi discutată, săptămâna aceasta, în Comisia Juridică la Camera Deputaților, iar inițiatorii spun că proiectul este un important pas înainte pentru combaterea violenței domestice.

Şi tot în Comisia Juridică, dar la Senat, ar urma să continue dezbaterile la proiectul de desființare a Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Iulia Gherman, cu detalii despre agenda parlamentară.

Reporter: Cu aproximativ 6.000 de dosare aflate pe rol și nerezolvate, Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție și-a dovedit ineficienţa - spune ministrul Stelian Ion care a cerut, la dezbaterile generale din Comisia Juridică a Senatului, desființarea acestei structuri, dar și eliminarea unui amendament din proiect, adoptat de Camera Deputaților. Acesta prevede că judecătorii și procurorii pot fi trimiși în judecată doar cu avizul CSM, iar ministrul subliniază că a cerut un punct de vedere asupra propunerii din partea Comisiei de la Veneția. Social-democrații și parlamentarii AUR pledează ca proiectul de lege să fie analizat după primirea răspunsului experților internaționali. Senatorul PSD, Robert Cazanciuc.

Robert Cazanciuc: Discuția este reală despre garanțiile pe care legea le oferă pentru a proteja judecătorii și procurorii de orice formă de imixtiune în activitatea judiciară.

Reporter: PNL şi USR PLUS vor însă ca documentul să fie dezbătut și votat în procedură de urgență, fiind un obiectiv asumat prin programul de guvernare. Senatoarea PNL, Iulia Scântei.

Iulia Scântei: Să eliminăm, în mod definitiv, influența politicului asupra activității instanțelor de judecată și asupra înfăptuirii actului de justiție independent, imparțial, eficient pentru toți cetățenii.

Reporter: Comisia Juridică a Senatului urmează să întocmească și un raport asupra solicitării DNA pentru ridicarea imunității social-democratulului Florian Bodog, acuzat de procurorii anticorupție de abuz în serviciu și fals în acte, în perioada mandatului de ministru al sănătății, iar deputații juriști vor începe săptămâna aceasta dezbaterile asupra proiectului PNL, privind supravegherea agresorilor prin brățări electronice


Etichete (ii)brataraparlamentagenda

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live