Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 Septembrie 2021
Vizualizari: 292
Comentează add

Stabilirea componenței comisiei de anchetă privind creșterea prețurilor la gaze și energie, pe agenda Legislativului în această săptămână.

Agenda legislativului din această săptămână

florin-lepadatu

   Foto: facebook.com/cameradeputatilor

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - O comisie de anchetă privind creșterea prețurilor la energie ar urma să-şi înceapă activitatea în curând la Parlament.

A fost înființată cu susținerea tuturor grupurilor parlamentare pe fondul unei creșteri, în timpul verii, cu peste 20%, a tarifelor, și urmează sezonul rece, când consumul va fi mult mai mare, aşa că presiunea financiară asupra gospodăriilor va crește substanțial.

O analiză a Institutului Național de Statistică arată că mai mult de un milion de familii nu făceau față la plata facturilor de curent electric și gaze, aceasta chiar și în perioada când prețurile la energie erau reglementate.

Autoritățile au aprobat recent Legea Consumatorului vulnerabil, dar experţii cred că nu este suficient.

În acest timp, parlamentarii încearcă să vadă dacă creșterea tarifelor este justificată și ce noi măsuri ar putea propune.


Reporter: Cătălin Purcaru - "Stabilirea componenței comisiei de anchetă privind creșterea prețurilor la gaze și energie, dar și a calendarului de audieri sunt pe agenda Legislativului în această săptămână. Comisia de anchetă a primit vot favorabil pentru înființare din partea tuturor grupurilor parlamentare. Propunerea a venit din partea social-democraților, care doresc să fie invitați la audieri ministrul Energiei, președintele ANRE, președintele Consiliului Concurenței și președintele Protecției Consumatorului. Este de așteptat ca ministrul energiei, Virgil Popescu, să fie invitat, la propunerea grupului minorităților naționale, în plenul Camerei Deputaților, la Ora Guvernului. "


Etichete parlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live