Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Alegeri europarlamentare 2019. Mesaje electorale Joi, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

13 Februarie 2018
Vizualizari: 556
Comentează add

Propunerea legislativă pentru înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii iniţiată de PSD intră pentru raport în dezbaterea comisiilor reunite din Senat.

Agendă încărcată astăzi pentru comisiile de la Senat

alina-stanuta

Senat. Foto: Arhivă.

Agendă încărcată astăzi pentru comisiile de la Senat.

Printre subiectele dezbătute se află propunerea legislativă pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României şi proiectul de lege privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.

Propunerea legislativă pentru înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii iniţiată de PSD intră pentru raport în dezbaterea comisiilor reunite economică şi buget din Senat.

Documentul este un proiect ambiţios, cu scopul declarat de a construi spitale sau autostrăzi.

Fondul este proprietatea statului român şi va înfiinţa peste 40.000 de locuri de muncă bine plătite, mai arată iniţiatorii.

PSD a inclus Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii în programul de guvernare.

Propunerea legislativă privind statutul Casei Regale, iniţiată de preşedinţii celor două camere ale parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, intră pentru aviz la Comisia senatorială pentru buget, în timp ce senatorii din Comisia pentru învăţământ vor dezbate legea manualului şcolar.

Activitate astăzi la Comisia pentru apărare din Senat, unde se aşteaptă definitivarea unui calendar de audieri în scandalul Serviciului de Protecţie şi Pază, în timp ce la Comisia parlamentară pentru controlul asupra SRI va avea loc tot o şedinţă tehnică, pentru a se stabili un program de audieri, în condiţiile în care fostul adjunct al SRI, Florian Coldea, şi-a exprimat dorinţa de a se prezenta în faţa senatorilor şi deputaţilor.


Etichete comisiile de la Senatstatutul juridic al casei regalefondul suveranpsdtariceanuliviu dragneaparlamentbugetsppsriflorian coldea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live