Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 Septembrie 2021
Vizualizari: 386
Comentează add

Pe agenda Guvernului se află săptămâna aceasta mai multe acte normative pentru susținerea elevilor.

Agenda executivului

florin-lepadatu

    Foto arhivă

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - La Guvern, pe agendă se află săptămâna aceasta mai multe acte normative pentru susținerea elevilor și pentru reforma sistemului de învățământ.

Printre acestea, hotărârea care stabilește pașii concreți pentru aplicarea proiectului prezidențial "România educată", document ce ar fi trebuit aprobat încă de săptămâna trecută, potrivit termenelor stabilite chiar de Executiv.

De altfel, se pare că a fost amânată până la sfârșitul anului și data-limită pentru adoptarea pachetului legislativ necesar implementării acestui proiect de reformă amplă a sistemului de educație.

Proiectul "România educată" urmărește scăderea ratei de părăsire timpurie a școlii, reducerea nivelului de analfabetism funcțional, dezvoltarea învățământului profesional, precum și creșterea numărului de absolvenți de studii superioare.

Petruța Obrejan are detalii:" Executivul va aproba prin hotărâre în această săptămână implementarea programului 'România educată', a dat asigurări ministrul Sorin Cîmpeanu, care a şi precizat că proiectul va dispune de toate avizele necesare. El a mai spus că până la data de 10 decembrie Ministerul Educației va realiza consultări cu toți factorii implicați pentru a elibora un pachet legislativ care să fie adoptat la nivelul guvernului până în data de 31 decembrie și care, ulterior, să ajungă în consultarea Parlamentului. "Din grijă pentru copii" este un alt proiect care ar urma să fie adoptat tot în această săptămână. Acesta vizează asigurarea sprijinului necesar pentru cei mici în contextul pandemiei de COVID-19. În zilele următoare Guvernul va decide şi în ceea ce privește cuantumul minim pentru bursele elevilor. Până acum acest cuantum era aprobat la 100 de lei, spunea Sorin Cîmpeanu, și nu era diferențiat între burse. Potrivit ministrului Educației, vor fi creșteri pentru bursele de performanță destinate olimpicilor, până la 500 de lei, pentru bursele de merit, dar și majorări ale burselor de studiu și sociale. "


Etichete guvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live