Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Marţi, 24 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

12 Iunie 2013
Vizualizari: 1402
Comentează add

Suveranul Pontif ar fi declarat la o întâlnire că este destul de dificil să reformeze Curia romană şi ar fi vorbit despre existența unui "lobby gay" în interiorul Vaticanului.

Afirmaţii neoficiale ale Papei Francisc surprind Vaticanul

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Papa Francisc. Foto: Arhivă Reuters.

Papa Francisc ar fi declarat în cadrul unei întâlniri la Vatican cu un grup de credincioşi din America Latină că este destul de dificil să reformeze Curia romană (guvernul Bisericii catolice) si ar fi vorbit despre "un curent de coruptie" si despre existența unui "lobby gay" in interiorul Vaticanului.

Întâlnirea cu membrii Conferintei latino-americane a persoanelor consacrate a fost cu caracter privat, insa un site din Chile a publicat afirmatiile Suveranului Pontif, informații care au fost publicate imediat si de presa din Peninsulă.

Papa Francisc ar fi explicat, in cadrul aceleasi intalniri, ca de realizarea reformarii Curiei romane se va ocupa o comisie formată din opt cardinali, care se vor reuni pentru prima data in luna octombrie la Vatican.

Conferinţa latino-americană a persoanelor consacrate explica intr-o scrisoare data publicitatii ca respectiva convorbire „a avut la bază întrebările adresate Sfântului Părinte de cei prezenţi”.

"Conversatia nu a fost înregistrată, dar la scurt timp s-a făcut o sinteză pornind de la amintirile participanţilor”, mai mentioneaza Conferinta latino-americane a persoanelor consacrate.

Acest rezumat era destinat "memoriei personale a participanţilor şi în nici un caz publicării, pentru care, în realitate, nu s-a cerut nici o autorizaţie”.

"Pe această bază nu se pot atribui Suveranului Pontif cu certitudine expresiile izolate preluate în textul publicat, ci numai sensul general al acestora”, mai mentioneaza credinciosii latino americani, care "deploră profund cele întâmplate şi confuzia provocată”.


Etichete Papa FrancisSuveran Pontifafirmaţiilobby gayconvorbire

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live