Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

1 Aprilie 2016
Vizualizari: 823
Comentează add

Aeroportul Internaţional Zaventem rămâne închis şi astăzi, chiar dacă structura a fost refăcută şi autorităţile au anunţat că ar putea fi redeschis la 20% din capacitate.

Aeroportul Internaţional Zaventem din Bruxelles rămâne închis

cerasela-radulescu-bruxelles

Aeroportul Internaţional Zaventem din Bruxelles, locul unuia dintre atacurile teroriste de săptămâna trecută, rămâne închis şi astăzi, chiar dacă structura a fost refăcută şi autorităţile au anunţat că ar putea fi redeschis la 20% din capacitate.

O grevă a poliţiştilor din aeroport, care cer măsuri de securitate suplimentare, ameninţă însă redeschiderea şi poate duce la amânarea acesteia

Nu a fost anunţată deocamdată vreo reluare a negocierilor între sindicatele aeroportuare din Zaventem şi conducerea aeroportului.

Sindicatele poliţiştilor reclamă o lipsă de securitate.

Au făcut-o şi înainte de atentat într-o scrisoare deschisă, ei spun că angajaţi de la Serviciul de bagaje au cazier judiciar şi că după atentatele de la Paris s-au bucurat că acestea au fost comise.

În esenţă, ei îi suspectează pe angajaţi că ar fi radicalizaţi.

La fel se pune problema şi la centralele nucleare din Belgia.

În această dimineaţă, ministrul de interne, Jan Jambon a declarat că mai multe state au cerut Belgiei să-şi securizeze centralele nucleare în faţa unor posibile atentate şi au confirmat că au fost retrase după atentate legitimaţiile de acces la centrale pentru 11 persoane.

Armata păzeşte însă în acest moment toate centralele nucleare din Belgia.

Cam aceasta este atmosfera pe care o trăiesc belgienii după atentate, cu multe semne de întrebare legate de securitatea lor.

De altfel, un sondaj publicat astăzi arată că opt belgieni din zece se aşteptau ca aceste atentate să fie comise, iar 45% dintre cei intervievaţi spun că Belgia trebuie să continue intervenţia militară în Siria şi Irak împotriva organizaţiei Statul Islamic.


Etichete aeroportul zaventembelgiabruxellesatacurile de la bruxelles

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live