Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 14 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Aprilie 2019
Vizualizari: 477
Comentează add

Zborurile au fost suspendate. Marile puteri nu au reuşit să se pună de acord în cadrul Consiliului de Securitate al ONU asupra unei poziţii comune privind criza libiană.

Aeroportul funcţional din Tripoli, capitala Libiei, ţinta unui raid aerian

radiojurnal

  Tripoli, capitala Libiei. Foto: Arhivă.

Singurul aeroport funcţional din capitala libiană Tripoli a fost, ieri, ţinta unui raid aerian al forţelor mareşalului Khalifa Haftar, iar zborurile au fost suspendate.

Emisarul ONU în Libia, Ghassan Salamé, vorbeşte de o violare gravă a dreptului umanitar internaţional care interzice atacurile asupra infrastructurii civile.

Începând de joi, asediul capitalei de către forţele liderului din estul ţării a provocat zeci de morţi şi mii de sinistraţi, în ciuda apelurilor din străinătate la încetarea ostilităţilor, transmite France Presse.

Marile puteri nu au reuşit să se pună de acord în cadrul Consiliului de Securitate al ONU asupra unei poziţii comune privind criza libiană.

Violenţele s-au declanşat înaintea unui conferinţe naţionale sub egida ONU menite să stabilească o foaie de parcurs, odată cu organizarea de alegeri.

Ţara bogată în petrol din nordul Africii este devastată de multiple conflicte interne izbucnite după căderea dictatorului Muammar Gaddafi.


Etichete Consiliului de SecuritateONUcriza libianăaeroporttripoliMuammar GaddafiKhalifa Haftar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live