Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu

8 Iulie 2016
Vizualizari: 1168
Comentează add

Aeroportul internaţional din Bruxelles unde au avut loc atentatele din 22 martie nu dispune de un plan împotriva terorismului, a constatat Comisia de anchetă parlamentară în Belgia

Aeroportul din Bruxelles "nu dispune de un plan împotriva terorismului"

cerasela-radulescu

Explozii pe aeroportul din Bruxelles. Arhiva Foto: twitter.com/Samialansi.

Aeroportul internaţional din Bruxelles unde au avut loc atentatele din 22 martie nu dispune de un plan împotriva terorismului, a constatat Comisia de anchetă parlamentară în Belgia.

Membrii acesteia susţin într-un raport redactat după numeroase audieri că în ziua dublelor atentate din Bruxelles au existat multe breşe de securitate, dar şi de comunicare între serviciile de urgenţă, în primele ore după atentate.

Transmite din Bruxelles, Cerasela Rădulescu.

Reporter: Responsabilitatea coordonării, dar şi eşecului privind securitatea la Aeroportul Internaţional şi la metrou, unde au avut loc atentatele, este aruncată acum de la autorităţile locale la cele federale şi invers.

După acest raport este clar că Belgia, un stat federal, nu are planuri de urgenţă în caz de atacuri teroriste nici la nivel federal şi nici la cel local. Deputaţii din Comisia de anchetă spun că alerta teroristă la nivel federal în ziua atentatelor a fost declanşată prea târziu, ca să evite vreo răspundere, ministra sănătăţii Maggie De Block declară că regretă autonomia serviciului de urgenţă 112 la nivel capitalei Bruxelles şi că aceasta ar putea fi o cauză a eşecului de comunicare în ziua atentatelor.

Pe 22 martie a existat un eşec total privind comunicarea, afirmă membrii Comisiei de anchetă, dând exemplu o reţea de radio Astrid a poliţiei şi a serviciilor de ajutor, care nu a mai funcţionat şi, aşa cum ştim, poliţiştii au fost nevoiţi să comunice prin serviciile online Whatsapp.

Membrii Comisiei de anchetă au mai descoperit că în cazul Aeroportului Zaventem, planurile specifice nu au o componentă consacrată terorismului. Iată de ce un astfel de scenariu nu a fost prevăzut în exerciţiile de pregătire a personalului de salvare de pe aeroport.


Etichete Aeroportul din Bruxellesplan împotriva terorismuluibruxellesbelgiaatentatele de la bruxellesAeroportul Zaventem

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live