Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Mai 2022
Vizualizari: 248
Comentează add

În ultima săptămână, aeronave de cercetare fără pilot au executat zboruri de cercetare şi supraveghere pe distanţe lungi, inclusiv deasupra Mării Negre şi a Mării Baltice.

Aeronavele de luptă aliate staţionate în România continuă misiunile NATO

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

Aeronavele de luptă aliate staţionate în ţara noastră continuă misiunile NATO, de asigurare a integrităţii spaţiului aerian aliat. Totodată, în ultima săptămână, aeronave de cercetare fără pilot au executat zboruri de cercetare şi supraveghere pe distanţe lungi, inclusiv deasupra Mării Negre şi a Mării Baltice. Radu Dobriţoiu, despre cum este protejat spaţiul aerian al României.


Reporter - Radu Dobriţoiu: În mai puţin de 6 luni, aeronavele italiene Eurofighter Typhoon staţionate la Baza 'Mihail Kogălniceanu' au acumulat peste o mie de ore de zbor, în misiuni NATO, de protejare a spaţiului aerian românesc. Aceste avioane de luptă sunt desfăşurate în România, ca parte a Forţei Aeriene Italiene, care este activată până în luna noiembrie ,la ordinele Alianţei. Aeronavele de luptă italiene au operat alături de cele germane şi româneşti, fiind responsabile de asigurarea integrităţii spaţiului aerian aliat, în regiunea Mării Negre. Misiunile executate de aceste avioane demonstrează angajamentul ferm al Alianţei, pentru a descuraja agresiunea sau ameninţările la adresa statelor NATO, precum şi unitatea şi capacitatea de reacţie a Alianţei Nord-Atlantice. Forţa aeriană italiană dispune de efective şi echipamente complete pentru a asigura toate tipurile de operaţii de sprijin aerian şi, după ce şi-a încheiat, în aprilie, misiunea în ţara noastră, a rămas în continuare la Baza 'Mihail Kogălniceanu' la ordinele NATO, pentru a participa la patrule aeriene şi pentru a susţine misiunile de pe flancul estic al Alianţei. Totodată, Forţa de Supraveghere Aeriană a Alianţei demonstrat în ultima perioadă o capacitate susţinută de executare a zborurilor de supraveghere, recunoaştere şi culegere de informaţii pentru NATO, în misiuni executate pe distanţe lungi, de-a lungul flancului estic.A fost o săptămână intensă, pe parcursul căreia Forţa de Supraveghere Aeriană a demonstrat că ne aflăm pe drumul cel bun, pentru a îmbunătăţi capacităţile de colectare a informaţiilor esenţiale pentru liderii NATO, a declarat comandantul aceste structuri, generalul de brigadă Houston Cantwell, adăugând că ultimele misiuni au oferit analiştilor de informaţii o ocazie extraordinară de a furniza date importante cartierelor generale ale Aianţei. În fiecare zi, câte o aeronavă de cercetare fără pilot RQ-4D Phoenix a decolat din Italia, de la baza Sigonella, pentru a executa zboruri de supraveghere aeriană a flancului estic al NATO, inclusiv deasupra Mării Negre şi Mării Baltice, de la altitudini de peste 16.000 de metri, cu mult peste zonele urmărite de controlul civil al traficului aerian. Informaţiile colectate au fost transmise Centrului de procesare, exploatare şi diseminare, unde experţii le analizează şi le integrează cu alte date, pentru a crea documente complete de informare.


Etichete radu dobriţoiuaeronave de luptămisiuni NATO

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live