Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Iunie 2022
Vizualizari: 307
Comentează add

MApN: aeronava care a traversat România pe traiectul Oradea-Caransebeş-Drobeta-Turnu Severin nu a manifestat un comportament ostil sau periculos, dar nu a răspuns la semnale.

Aeronavă de mici dimensiuni a survolat Ungaria, România, Serbia și Bulgaria

radiojurnal

   Mig-21 Lancer. Foto: Arhivă.

O aeronavă bimotor de mici dimensiuni tip Beechcraft, la bordul căreia se aflau două persoane, a survolat în această seară la joasă înălţime spaţiul aerian al Ungariei, României, Serbiei şi Bulgariei. Potrivit unui comunicat al MApN, aeronava care a traversat România pe traiectul Oradea-Caransebeş-Drobeta-Turnu Severin nu a manifestat un comportament ostil sau periculos.

Pe de altă parte, pilotul aeronavei nu a răspuns interogărilor radio şi nici semnalelor vizuale transmise de aeronavele militare interceptoare, potrivit normelor internaţionale. Din datele disponibile la acest moment, aeronava a decolat din Ungaria din zona Debreţin, fără a avea un plan de zbor aprobat şi fără a avea pornite mijloacele electronice de identificare de tip transponder.

Aeronava a fost interceptată în spaţiul aeriană al Ungariei, de două aeronave militare ale Forţelor Aeriene Ungare care au intrat apoi în spaţiul aerian al României, în baza acordului cross-border dintre România şi Ungaria. Ulterior, ţinta a fost preluată de două aeronave ale Forţelor Aeriene Americane dislocate la Baza Aeriană Feteşti care se aflau în misiunea de patrulare în spaţiul aerian al României. În jurul orei 19:00, aeronava ţintă a intrat în spaţiul aerian al Bulgariei.

Autorităţile bulgare investighează la acest moment la sol zona ultimei poziţii cunoscute a ţintei pentru identificarea aeronavei şi stabilirea detaliilor, mai arată reprezentanţii MApN, în comunicat.


Etichete mapnavion mici dimensiuniungariaromâniaserbiabulgaria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live