Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

7 Aprilie 2021
Vizualizari: 121
Comentează add

AEM: Vaccinul Oxford/AstraZeneca trebuie folosit în continuare

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Agenţia Europeană a Medicamentului a transmis că apariţia neobişnuită a cheagurilor de sânge ar trebui listată ca un foarte rar efect secundar al vaccinului anti-COVID-19 de la AstraZeneca, adăugând însă că beneficiile depăşesc riscurile.
 
Conform BBC, directorul AME, doamna Emer Cook, a declarat în cursul unei conferinţe de presă că vaccinul s-a dovedit a fi eficient împotriva COVID-19, prevenind îmbolnăviri grave şi salvând vieţi.
 
Totodată, ea a spus că este important ca vaccinurile disponibile să fie folosite şi că o abordare precaută este întotdeauna de preferat: "Acest caz demonstrează clar una dintre provocările prezentate de campaniile de vaccinare pe scară largă. Când aceste vaccinuri sunt administrate la milioane de oameni pot apărea evenimente foarte rare care nu au fost identificate în timpul testelor clinice".
 
În Marea Britanie, autorităţile vor oferi vaccinuri alternative persoanelor cu vârste sub 30 de ani, ca urmare a reevaluării vaccinului AstraZeneca. Cu toate acestea, autoritatea de reglementare în domeniul sănătăţii a comunicat că, pentru marea majoritate a populaţiei, beneficiile depăşesc cu mult riscurile.

Etichete EMAAgenţia Europeană a MedicamentuluiVACCINAstraZeneca/Oxford

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live