Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 05 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

18 Mai 2020
Vizualizari: 239
Comentează add

La Adunarea Generală a OMS, preşedintele Chinei a insistat că ţara sa a acţionat responsabil în gestionarea epidemiei de coronavirus.

Adunarea Mondială a Sănătății a început azi

sergiu-stet

   Preşedintele Chinei, Xi Jinping.               Foto:Arhivă.

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a insistat că ţara sa a acţionat responsabil în gestionarea pandemiei de coronavirus, care a început în provincia Hunan, din centrul Chinei.

BBC transmite că domnul Xi s-a adresat participanţilor la o reuniune virtuală a statelor membre ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Uniunea Europeană conduce eforturile vizând o evaluare independentă a răspunsului global la pandemie şi o abordare unitară în descoperirea unui vaccin accesibil.

UE solicită OMS să prezinte, cât mai curând posibil, o evaluare independentă a modului în care a fost gestionată pandemia, atât de către fiecare ţară în parte, cât şi de către OMS, în calitate de organism de la care statele aşteaptă îndrumare, într-o criză medicală de acest fel. 

Statele Unite, care au sistat finanţarea către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Washingtonul considerând că OMS a gestionat eronat criza, au ales să încerce singure să obţină un vaccin. 
 
Cele aproape 200 de ţări care participă se întrunesc online, nu la Geneva, şi se confrună cu noi disensiuni politice la această întâlnire.
 
 

Etichete SănătateOMSXi Jinping

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live