Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

30 Ianuarie 2018
Vizualizari: 1358
Comentează add

Bursa de Valori Bucureşti are un nou preşedinte director general care îşi doreşte ca investiţia la Bursă să devină banală

Adrian Tănase-noul preşedinte director general al Bursei de Valori Bucureşt

iulian-olescu

Preşedintele director general al Bursei de Valori Bucureşti, Adrian Tănase. Foto: bvb.ro

"Faptul că avem listări de companii private reprezintă elementul pozitiv, iar consolidarea pieţei de brokeraj prin restrângerea activităţii sau dispariţia micilor jucători, elementul negativ care caracterizează evoluţia din acest moment a pieţei de capital autohtone" - spune noul director general al Bursei de Valori Bucureşti, Adrian Tănase. El adaugă că esenţială pentru dezvoltarea în continuare a Bursei este asigurarea creşterii lichidităţii, primul element în această direcţie fiind legat de atragerea cât mai multor companii pe piaţa de capital, însă există şi alte două aspecte importante. 

Adrian Tănase: "A doua dimensiune este ca oricine să poată tranzacţiona la bursa noastră. Toţi investitorii care au interes pe bursă să poată tranzacţiona. Dacă există un investitor care nu poate tranzacţiona, atunci potenţialul acesta de tranzacţionare se limitează. Încă există investitori în afara ţării care au anumite bariere de a tranzacţiona în România. Aceste bariere trebuie să dispară. Iar a treia dimensiune, care este mai importantă decât a doua, este ce a posibilităţii de a tranzacţiona idei de investiţii. Avem instrumente care sunt listate, dar avem şi idei de investiţii care ar trebui să poată fi tranzacţionate, pe aceste instrumente.

La ora actuală, putem tranzacţiona, din păcate, la BVB, o singură idee de investiţii, să cumpărăm acţiuni ieftine şi să vindem scump".   

Creşterea lichidităţii Bursei reprezintă una dintre priorităţile mandatului noului director general, care a precizat că se va lucra la infrastructura necesară, în aşa fel încât orice idee de investiţie să poată fi tranzacţionată pe piaţa de capital românească.

Adrian Tănase a mai adăugat că promovarea la statutul de piaţă de capital emergentă va veni firesc, după eliminarea tuturor barierelor tehnice care stau încă în calea anumitor idei de investiţii şi după introducerea pe piaţa românească a tuturor instrumentelor financiare care funcţionează pe bursele din ţările dezvoltate.

În privinţa investitorilor individuali, directorul general al BVB spune că educaţia financiară promovată de Bursă trebuie adaptată la ce este de interes pentru publicul larg.


Etichete Bursa de Valori BucureştiAdrian TănaseBVBinvestitiipiaţa de capital

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live