Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

14 Septembrie 2021
Vizualizari: 243
Comentează add

Directorul medical al Institutului "Matei Balş", Adrian Marinescu, a declarat la Radio România Actualităţi, că în acest val patru contează foarte mult gravitatea cazurilor.

Adrian Marinescu: În valul patru contează foarte mult gravitatea cazurilor

florin-lepadatu

 Foto arhivă

Peste 8.000 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, dintre care peste 5.500 cu prima doză - a anunţat Comitetul Naţional de Vaccinare. Au fost raportate 11 reacţii adverse, iar alte 65 sunt în curs de investigare.
 
România a înregistrat ieri 1.849 de cazuri noi de COVID, 46 de persoane au decedat, iar peste 600 de pacienţi sunt la terapie intensivă, dintre care 10 copii.
 
Directorul medical al Institutului "Matei Balş" din capitală, Adrian Marinescu, a declarat ieri, în cadrul emisiunii "Probleme la zi" de la Radio România Actualităţi, că în acest val patru contează foarte mult gravitatea cazurilor:
 
Adrian Marinescu: În acest val nu contează numărul de infecţii; contează câţi dintre aceşti pacienţi au nevoie de internare, câţi au forme complicate, câţi ajung în final la terapie intensivă, pentru că totuşi jumătate probabil din populaţie, fie că s-a vaccinat, fie că a trecut prin boală, deci în mod logic au un anumit grad de imunitate. Din păcate, cealaltă jumătate are în continuare un risc de a face o formă severă, mai ales dacă sunt vulnerabili, transmite Rador.
 

Etichete valul patruadrian marinescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live