Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alin Şerbănescu

16 Septembrie 2015
Vizualizari: 604
Comentează add

Guvernul a aprobat, astăzi, un proiect de lege ce vizează flexibilizarea adopţiilor interne şi internaţionale şi finalizarea acestora într-o perioadă mai scurtă de timp.

Adopţiile interne şi internaţionale "vor fi mai flexibile"

alin-serbanescu

Foto: arthivă

Guvernul a aprobat, astăzi, un proiect de lege ce vizează flexibilizarea adopţiilor interne şi internaţionale şi finalizarea acestora într-o perioadă mai scurtă de timp. 

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului, Gabriela Coman, explică.  
 
Gabriela Coman: Rudele până gradul IV ale copilului, care ar putea avea grijă de acesta şi care ar putea fi consultate dacă doresc să-l îngrijească pe copil, sunt căutate pentru un termen numai de şase luni, nu un an cum se proceda până acum. Posibilităţile ca părintele să refuze abuziv să-şi dea consimţământul la adopţie sunt reduse şi limitate. Copilul este declarat adoptabil, odată ce managerul de caz a constatat vă trebuie să fie declarat adoptabil, nu numai pentru o perioadă de un an, aşa cum era până acum, ci până la împlinirea vârstei de 14 ani.  
 
În plus, a declarat Gabriela Coman, persoanele care adoptă un copil vor putea beneficia de un concediu de acomodare de trei luni, plătit cu 3.300 lei lunar.
 
Proiectul de lege va fi trimis parlamentului pentru adoptare. 
 
Din date oficiale rezultă că, în prezent, aproximativ 60.000 de minori se află în îngrijirea statului, iar anul trecut au fost adoptaţi 840 de copii.

Etichete Guvernroiect de lege ce vizează flexibilizarea adopţiilor interne şi internaţionalePreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia CopiluluiGabriela Coman

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live