Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

11 Martie 2015
Vizualizari: 819
Comentează add

Premierul a cerut miniştrilor responsabili să trimită spre Ministerul Finanţelor avizele necesare până le 20 martie, pentru ca la sfârşitul lunii, Codul Fiscal să ajungă în Senat.

Adoptarea noului Cod Fiscal, "facilitată de rezultatele economice"

petruta-obrejan

Prim-ministrul Victor Ponta. Foto: gov.ro.

Aprobarea bugetului pentru Autoritatea Aeronautică Civilă şi pentru Romsilva este unul dintre subiectele de pe agenda de lucru a Guvernului, care este reunit la această oră în şedinţa săptămânală.

Premierul Victor Ponta s-a referit, chiar în debutul şedinţei de guvern, la Codul Fiscal, pe care îl consideră o reformă radicală pentru România, ce poate fi făcută acum, în acest moment, mai ales că toate rezultatele economice, inclusiv datele de la INS pe primele două luni, încasările bugetare, facilitează acest demers.

În acest sens, premierul a cerut miniştrilor responsabili să trimită spre Ministerul Finanţelor avizele necesare până le 20 martie, pentru ca la sfârşitul acestei luni, Codul Fiscal şi cel de Procedură Fiscală să ajungă în dezbaterea Senatului.

Victor Ponta declara că dacă după cele trei luni de dezbateri parlamentare pe cele două Coduri va exista un blocaj politic, ia în calcul şi asumarea răspunderii Guvernului.

Mai mult, şeful Executivului a afirmat că în acest moment, România are cel mai scăzut risc de ţară din ultimii şase-şapte ani, se împrumută cel mai ieftin pe pieţele financiare, fiind percepută ca un partener economic important.

De aceea, Codul Fiscal este extrem de important, alături de predictibilitate, a mai spus Victor Ponta.

În ceea ce priveşte incidentul petrecut în timpul vizitei ministrului afacerilor externe Walter Steinmeier, premierul a afirmat că persoana care a greşit a fost sancţionată, însă asemenea erori se întâmplă şi la case mai mari.

Astfel, preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, este preşedintele României pe pagina Ministerului de Externe german.


Etichete noul Cod Fiscalreformărezultate economicepremierVictor Ponta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live