Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE - continuare Joi, 22 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, Washington

13 Aprilie 2019
Vizualizari: 294
Comentează add

Oficialii Administrației americane văd în decizia Curții de la Haga o recunoaștere a poziției lor, anume că aceasta nu are nicio competența judiciară asupra forțelor SUA.

Administraţia Trump a salutat decizia Curţii Penale Internaţionale

doina-saiciuc-washington

Administraţia Trump a salutat decizia Curţii Penale Internaţionale de a respinge autorizarea unei anchete pe tema acuzaţiilor privind comiterea de crime de război în Afganistan, inclusiv de către forţele americane.


Corespondenţă din Washington - Reporter: Doina Saiciuc - Este o victorie internațională majoră nu numai pentru acești patrioţi, ci pentru statul de drept, a arătat președintele Trump într-o declarație în care a adăugat 'orice tentativă de a urmări în instanță personal american, israelian sau aliat va fi întâmpinată cu un răspuns rapid și viguros.

Oficialii Administrației americane văd în decizia Curții de la Haga o recunoaștere a poziției lor, anume că aceasta nu are nicio competența judiciară asupra forțelor Statelor Unite.

Secretarul de stat Mike Pompeo, care anunța luna trecută că Statele Unite vor revoca sau respinge orice cerere de viză de intrare în Statele Unite a celor care investighează pretinsele abuzuri comise de americani și aliați, a salutat și el decizia Curții drept o victorie pentru Statele Unite.

Statele Unite vor proteja întotdeauna personalul militar și civil aliat și american pentru a nu trăi cu teama de a fi pe nedrept inculpat pentru faptul că apără măreață noastră națiune, a arătat secretarul de stat Pompeo într-o declarație scrisă.

Refuzul Statelor Unite de a coopera cu investigațiile Curții a fost unul din principalele motive pentru care judecătorii au respins cererea procurorului-șef Fatou Bensouda de a investiga posibile crime de război și crime împotriva umanității în Afganistan. Bensouda a spus că viza ei de intrare în Statele Unite a fost revocată la 5 aprilie.


Etichete Administraţia Trumpdecizia Curţii Penale Internaţionaleanchetacrime de razboiafganistan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live