Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

14 Ianuarie 2022
Vizualizari: 90
Comentează add

Comisia Europeană a decis astazi ca din aceasta vara, dioxidul de titan (E171) sa nu mai poata fi folosit ca aditiv alimentar.

Aditivul alimentar dioxid de titan, interzis începând din această vară

carmen-gavrila

Foto: Arhivă/Facebook.com.

Comisia Europeană a decis astazi ca  din aceasta vara, dioxidul de titan (E171) sa nu mai poata fi folosit ca aditiv alimentar, asadar interdicția se va aplica după o perioadă de tranziție de șase luni. 

In prezent dioxidul de titan se utilizează pentru a da o culoare albă multor alimente, de la produse coapte și paste tartinabile, până la supe și sosuri, sosuri pentru salate și suplimente alimentare.

Statele membre au aprobat în unanimitate propunerea Comisiei, prezentată în toamna trecută. Decizia de interzicere a acestui aditiv alimentar s-a bazat pe un aviz științific de la Autoritatea Europeana pentru Siguranța Alimentară.

Comisarul european pentru siguranta alimentara, Stella Kyriakides a declarat ca siguranța alimentelor pe care le consumăeuropenii si sănătatea lor nu sunt negociabile.

Stella Kyriakides a facut un apel la autoritățile statelor membre sa se asigure ca operatorii din sectorul alimentar vor înceta să utilizeze E171 în produsele alimentare.


Etichete aditivoxid de titancee 171interdictiealimente(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live