Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 12 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 August 2016
Vizualizari: 931
Comentează add

Studiu comandat de Asociaţia Pro Consumatori privind produsele de post.

Aditivi periculoşi pentru sănătate "în produsele de post"

radiojurnal

Foto: Arhivă.

În produsele de post există aditivi periculoşi pentru sănătate - arată un studiu comandat de Asociaţia Pro Consumatori.

După ce au analizat 35 de produse - preparate şi semipreparate din marile lanţuri comerciale -, specialiştii au constatat că doar zece la sută dintre ele nu au aditivi alimentari.

Mai mult, unul din cinci alimente conţine câte doi conservanţi, mulţi dintre ei periculoşi pentru sănătate.

Astfel în diverse salate de humus, fasole bătută, sos de maioneză sau tofu sunt substanţe care pot provoca boli intestinale, dereglări hormonale, tulburări nervoase sau care pot ataca smalţul dinţilor.

Asociaţia Pro Consumatori le recomandă clienţilor magazinelor să se uite atent pe etichetă atunci când cumpără un produs.


Etichete produse de postsanatateasociatia pro consumatoripreparateaditivi alimentari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live