Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, UEFA Conference League, play-offs, meciuri tur Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

14 Noiembrie 2019
Vizualizari: 727
Comentează add

Am transmis LIVE VIDEO aspecte de la audierea în comisia de transporturi a PE a doamnei Adina Vălean.

Adina Vălean, audiată în comisia de transporturi a PE

amalia-bojescu

 Adina Vălean. Foto Agerpres

Noii candidaţi ai României, Ungariei şi Franţei pentru funcţiile de comisari europeni vor fi audiaţi astăzi în comisiile de specialitate ale Parlamentului European. Adina Vălean, Thierry Breton şi Oliver Varhelyi - desemnaţi după ce propunerile iniţiale ale ţărilor lor au fost respinse - au primit deja avizul pozitiv al Comisiei juridice, care evaluează integritatea candidaţilor.

Amalia Bojescu, cu detalii.

Reporter: Fiecare candidat are la dispoziție 15 minute pentru o prezentare introductivă, urmată de 25 de întrebări din partea eurodeputaților. Comisarul desemnat Adina Vălean este în fața eurodeputaților din Comisia transporturi de la ora 14:00, ora României. Ea a răspuns deja în scris la întrebările adresate de eurodeputați ce vizează competența profesională și gestionarea portofoliului alocat.

În răspunsurile sale, Adina Vălean vorbește despre experiența de 12 ani în legislativul european și despre rolul pe care l-a avut în dosarul privind anularea taxelor de roaming în spațiul comunitar, dar și în adoptarea mecanismului pentru interconectarea Europei.

Adina Vălean mai transmite că va lucra îndeaproape cu responsabilii portofoliilor privind politicile climatice și cele industriale pentru atingerea obiectivelor de reducere a emisiilor de dioxid de carbon în domeniul transporturilor până în 2050.

CV Adina Valean

În paralel cu audierea Adinei Vălean are loc cea a comisarului desemnat de Franța, Thierry Breton, pentru portofoliul privind piața internă. Audierea sa va fi cu emoție, ţinând cont că în Comisia juridică a obținut la limită avizul pozitiv.

Candidatul Ungariei, Oliver Varhelyi, este desemnat pentru portofoliul privind politica de extindere și de vecinătate, audierea sa fiind programată începând cu ora 8:00, aici, la Bruxelles.
 


Etichete Adina Valeancomisar desemnatPEcomisia de transporturi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live