Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Septembrie 2020
Vizualizari: 794
Comentează add

Adeverinţa medicală "poate fi adusă în prima săptămână de cursuri"

radiojurnal

  

Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat astăzi că adeverinţa medicală cerută la început de an şcolar pentru cei care încep un nou ciclu de învăţământ - clasa 0 sau clasa a 5-a, de exemplu -, poate fi adusă în prima săptămână de la începerea cursurilor. El a vorbit şi de câteva situaţii speciale:
 
Nelu Tătaru: Pentru copii, în acest moment, trebuie doar recomandarea pentru cei cu comorbidități, cu boli cronice; pentru copiii care au acasă aparținători și vor să facă învățământ online, pentru profesori care au comorbidități și vor să facă învățământ online. Celelalte, dacă nu se regăsesc la acele dosare, la început de fiecare ciclu, va fi permis să fie aduse şi în prima săptămână, ca să nu existe acea aglomerație la medicul de familie. Mai există un aviz epidemiologic, dar se dă doar în cazul în care în perioada următoare un copil va lipsi mai mult de trei zile de la școală pe motive medicale.
 
Realizator: În urmă cu două zile, reprezentanţi ai medicilor de familie au afirmat că ar fi oportun să nu mai fie obligatorie prezentarea acestor documente la reluarea cursurilor, mai ales în actualul context epidemiologic.
 
(PH)
 

Etichete scoalacursurian scolaradeverintaNelu Tataru(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live