Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

4 Iunie 2015
Vizualizari: 956
Comentează add

Adoptarea monedei unice trebuie realizată la momentul potrivit, orice erori ale politicilor economice necesitând corecţii dureroase, spune guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

Aderarea României la zona euro, "la momentul potrivit"

iulian-olescu

Mugur Isărescu. Foto: Arhivă.

România îndeplineşte criteriile tehnice de aderare la zona euro, dar asta nu înseamnă că este pregătită pentru acest pas - consideră principalii reprezentanţi ai mediului financiar-bancar.

Creşterea economică este robustă şi durabilă, dar orice derapaj în politicile economice poate pune în pericol evoluţia din următorii ani, a subliniat - la o întâlnire de specialitate - guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a declarat din nou că adoptarea monedei unice trebuie realizată la momentul potrivit, orice erori ale politicilor economice necesitând corecţii dureroase.

"Dacă la începutul crizei România nu îndeplinea nici unul din cele patru criterii de la Mastricht, acum acestea sunt îndeplinite integral. Marea provocare este să asigurăm durabilitatea acestor realizări pe viitor.

"Aşadar, misiunea politicilor economice este să păstreze echilibrele refăcute cu atâtea eforturi, să determine o creştere economică destul de rapidă, dar care să nu afecteze aceste echilibre şi totul să se facă prin concentrarea pe reformele structurale", a spus Mugur Isărescu.

Premierul vrea referendum pentru adoptarea euro

Premierul Victor Ponta declară că, după ce preşedintele Klaus Iohannis, va organiza consultări cu guvernul, parlamentul, Banca Naţională dar şi cu partenerii sociali, pe tema adoptării euro ar putea fi organizată şi o consultare populară pe acest subiect.

"Din puncul meu de vedere, strict politic, cred că ar fi un lucru foarte bun ca înainte de a intra efectiv în 2019 să avem şi un referendum pe această temă. Referendumul, după cum ştiţi îl convoacă preşedintele, dar mie mi se pare o idee bună pentru că totuşi e o schimbare extrem de importantă, iar eu cred că românii sunt proeuropeni şi vor fi şi proeuro, cu condiţia să-i informăm bine ce înseamnă chestiunea asta", a declarat premierul.

Victor Ponta a precizat că referendumul s-ar putea organiza în 2017 sau 2018, după ce toate pregătirile tehnice privind aderarea la zona euro vor fi încheiate.


Etichete BNRMugur IsarescuVictor Pontaaderare la euroKlaus Iohannisreferendummoneda unica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live