Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Valică, Bruxelles

15 Martie 2012
Vizualizari: 1346
Comentează add

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu, aflat la Bruxelles în prima sa vizită în calitate de şef al executivului român, discută despre aderarea la Schengen, fonduri structurale şi starea economiei româneşti.

Aderarea României la Schengen, discutată la Bruxelles

carmen-valica-bruxelles

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu. Foto: Reuters.

Pe agenda discuţiilor premierului Mihai Răzvan Ungureanu cu oficialii europeni vor figura teme de actualitate comunitară.

Temele de discuţii care vor fi abordate la Bruxelles sunt extrem de importante pentru România deoarece în Consiliu a fost blocată aderarea României la Schengen.

Această discuţie e de aşteptat să fie abordată cu preşedintele Herman Van Rompuy, dar şi cu cel al Comisiei, Jose Manuel Barosso, cu care discuţia va merge şi spre monitorizarea de către experţii europeni a justiţiei şi luptei anticorupţie.

Următorul raport european pe această temă e aşteptat în vară şi va fi un raport care analizează întreaga perioada de aplicare a acestei monitorizări.

România spera să fie ridicat Mecanismul de verificare. A apărut, mai degrabă, ideea unei schimbări a structurii lui.

Acest raport e aşteptat de Olanda, înainte de a decide în septembrie dacă se mai opune sau nu aderării la Schengen.

Extrem de importantă va fi discuţia despre fondurile structurale, banii europeni pe care România se străduieşte să îi atragă şi să îi folosească şi mai ales despre starea economică a României.

Comisia are un cuvânt de spus în eventuale modificări, cum ar fi majorarea salariilor, e cea care verifică respectarea legislaţiei europene şi monitorizează strict diferenţele dintre venituri şi cheltuieli, acele venituri şi cheltuieli bugetare în cadrul procedurii numite a deficitului excesiv, iar 2012 este un an vital şi din acest punct de vedere.


Etichete Mihai Răzvan UngureanupremierdiscuţiiSchengenUEBruxelles

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live