Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

10 Februarie 2015
Vizualizari: 1727
Comentează add

Klaus Iohannis spune că a solicitat sprijinul Franţei pentru aderarea României la Schengen, exprimându-şi încrederea că o decizie pozitivă va putea fi adoptată cât mai curând.

Aderarea României la Schengen, "cât mai curând posibil"

oana-bala

Preşedintele Klaus Iohannis şi omologul său de la Paris, François Hollande. Foto: presidency.ro. 

Preşedintele Klaus Iohannis se află într-o vizită oficială în Franţa, unde a fost primit de omologul său de la Paris,  François Hollande. 

Cei doi şefi de stat au avut astăzi o conferinţă de presă comună, despre care ne oferă mai multe informaţii redactorul nostru Oana Bâlă.  
 
Relaţia bilaterală dintre România şi Franţa, concretizată într-un parteneriat strategic, se dezvoltă atât în jurul unei dimensiuni politice importante, cât şi al unei cooperări sectoriale foarte bogate - a declarat preşedintele Klaus Iohannis după convorbirile avute la Palatul Elysée cu omologul său francez, François Hollande. 
 
Cei doi preşedinţi au discutat despre priorităţile la nivel european în lupta antiteroristă, evoluţiile economice din Uniunea Europeană, dar şi despre situaţia din Ucraina.
 
Şeful statului a spus că a solicitat sprijinul Franţei pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, exprimându-şi încrederea că o astfel de decizie pozitivă va putea fi adoptată cât mai curând posibil. 
 
Imaginea pe care România şi comunitatea românească din Hexagon o au în Franţa a fost o altă temă luată în discuţie.  
 
"Suntem încrezători că fapte izolate, atunci când sunt tratate cu luciditate şi moderaţie, nu pot avea un efect negativ de durată asupra unei lungi relaţii de respect reciproc şi colaborare politică şi culturală", spune Klaus Iohannis. 
 
La rândul său, preşedintele francez,  François Hollande, a vorbit despre nivelul ridicat al investiţiilor pe care Franţa le-a făcut în România. 
 
"Franţa este prezentă în România. Investiţii importante au fost făcute în ultimii ani şi dorim să le dezvoltăm. Reamintesc faptul că Renault este puternic implantat pe piaţa românească, contribuie cu 3% la producţia industrială. Am spus că putem coopera şi mai bine pe viitor în ceea ce priveşte infrastructura, construcţia de autostrăzi, în domeniul energiei nucleare, în sectorul serviciilor, al tehnologiilor informatice şi, bineînţeles, în domeniul apărării", a mai declarat  François Hollande. 
 
Preşedintele Klaus Iohannis l-a invitat pe omologul său francez să facă o vizită în România pentru a consolida ritmul de dezvoltare al relaţiei bilaterale.

Etichete Preşedintele Klaus IohannisFrançois HollandeSpaţiul SchengenUcrainaeconomie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live